Atlétika
Krizsán Xénia

Négy egykori és mostani MTK-s a sikercsapatban

Publikálva: 2016.06.23 Frissítve: 2016.06.23 Labdarúgás

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-sikere mellett annak is örülhettünk, hogy négy MTK-nevelésű labdarúgó is pályára léphetett.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon – és ez cseppet sem túlzás – világraszóló siker részese a magyar nemzeti tizenegy. Nemcsak az hatalmas eredmény, hogy Bernd Storck fiai továbbjutottak a csoportkörből, hanem az is minden képzeletünket felülmúlta, hogy mindezt veretlenül, csoportelsőként tette válogatottunk.

A szövetségi kapitány május utolsó napján jelölte ki 23 fős Eb-keretét, melyben négy volt Sándor Károly akadémista, és egy volt MTK-s is helyet követelt magának. A három kapus, a hét-hét védő és középpályás, valamint a hat támadó között a jelenleg is az MTK Budapestet erősítő, jobb oldali védőnk – Bese Barnabás – mellett még négy olyan futballista szerepel a szűkített keretben, akik szintén elmondhatják magukról, hogy megfordultak a kék-fehéreknél.

Gulácsi Péter (RB Leipzig), Pintér Ádám (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Gharafa) – Besével egyetemben – korábban meghatározó futballistája volt az agárdi akadémiánknak, rajtuk kívül még Juhász Roland (Videoton FC) az, aki nem volt ugyan akadémista, – bár többször szerepelt az utánpótláscsapatainkban – de a Hungária körúton felnőtt csapatunk egyik nagy közönségkedvencévé nőtte ki magát.

Válogatottunk az „F” csoportba – Ausztria, Izland, valamint Portugália társaságában – került, és mindhárom találkozóján fantasztikusan futballozva, nagyszerű eredményeket ért el. Együttesünk 2-0-ás győzelmet aratott az osztrákokkal vívott meccsen, majd 1-1-es döntetlenre végzett az Izland nemzeti tizenegye elleni találkozón. Szerdán este pedig következtek a portugálok, akik ellen annak tudatában lépett pályára csapatunk, hogy a végeredménytől függetlenül már a legjobb 16 között vannak. Az öt MTK-nevelésű labdarúgó közül Juhász Roland és Pintér Ádám a kezdőcsapatban kapott helyett, félidőben – a 19. percben vezető gólunk szerzője, Gera Zoltán helyett – pályára lépett Bese Barnabás is, majd a 71. percben Szalai Ádámot Németh Krisztián váltotta, így harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésünk utolsó 19 percében négy MTK-nevelésű labdarúgó is testközelből volt részese annak, amint 3-3-as állásnál a játékvezető hármat fúj a sípjába, véget vetve ezzel a találkozónak. Ez az eredmény pedig annyit jelentett, hogy nemzeti csapatunk az „F” csoportot megnyerte, és a vasárnap, 21:00 órakor, Toulouse-ban kezdődő nyolcaddöntőben Belgium ellen próbálja tovább felülmúlni, szinte már fokozhatatlan teljesítményét.

Szép volt srácok, szívből gratulálunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!