Tenisz
Babos Tímea

Nagy különbségű vereséget szenvedtek női kosarasaink Újbudán (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.02.28 Frissítve: 2021.02.28 Kosárlabda női

Az ELTE-BEAC Újbuda otthonában lépett pályára az MTK-TFSE a női amatőr kosárlabda-bajnokság piros csoportjában. Csapatunk simán, 94–59-re kikapott.

A BEAC Újbuda elleni másodosztályú találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, az MTK-TFSE részéről Dömötör Petra és Szeitl Vanessza volt eredményes, hazai oldalról Mérész Beatrix és Orosz Lea talált be (4–5). A folytatás azonban borzasztóan alakult csapatunknak, a 12 pontig jutó Boros Júlia vezérletével tizennégy pontos előnyt épített ki a BEAC (26–12).

A következő játékrész sem indult jól az MTK számára, Juhász Angéla Blanka először közelről, majd a triplavonalon túlról is sikeresen célzott (31–12); az első vendégpontra több mint négy percet kellett várni, Munkácsi Enikő volt eredményes büntetőből. Juhász újabb pontjaival pedig már húsz fölött volt a különbség (41–18). A negyed hátralévő perceire összeszedte magát csapatunk, elsősorban Benke Sára kosaraival megkezdtük a felzárkózást. A félidőt Szeitl triplája zárta le (44–35).

A nagyszünet után az újbudaiak 8–1-es rohammal indítottak, a mieink pontját Király Andrea szerezte. A negyed derekáig még Benke és Dömötör dupláival próbálta magát tartani együttesünk, de a folytatásban Boros és Mérész remeklésével folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A TFSE mindössze öt pontot dobott ebben a negyedben, 68–40 állt az eredményjelzőn a játékrészt követően.

A záróetap Burján Laura büntetőivel indult, majd hazai részről Galántai Alma és Zsámár Lili is betalált (75–42). A kék-fehéreknek a folytatásban sem sikerült faragni a különbségen, a mérkőzés végén Sólyom Sára kosarai csak a szépítést jelentették. A találkozót a kiválóan játszó Boros Júlia (24 pont) és Mérész Beatrix (21 pont) vezérletével a BEAC Újbuda nyerte meg 94–59-re.

A TFSE-MTK legeredményesebb játékosa a 17 pontig jutó Benke Sára volt.

BEAC Újbuda–MTK-TFSE 94-59 (26-12, 18-23, 24-5, 26-19)
Pontszerzőink: Benke Sára 17/9, Szeitl Vanessza 11/6, Sólyom Sára 8, Király Andrea 7/6, Burján Laura 7/3,  Dömötör Petra 5, Karlócai Julianna 2, Hanti Daniella 1, Munkácsi Enikő Anett 1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!