Atlétika
Nemes Rita

Nagy volt a különbség

Publikálva: 2016.01.22 Frissítve: 2016.01.22

A sereghajtó Alba Fehérvár-DKKA elleni mérkőzésen csak az első öt percben voltak partiban a vendégek, utána behozhatatlan előnyre tettek szert a kék-fehérek.

MTK Törökbálint – Alba Fehérvár-Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 115-52 (32-12, 17-7, 23-14, 43-19)

A hétközi időpont miatt a megszokottnál kevesebb néző tekintette meg a találkozót, amelyen bár a vendégek szerezték az első kosarat, mégis ez volt az utolsó alkalom, hogy ők vezettek. Bár 10-4 után még egyszer egyenlíteni tudtak a fehérváriak, de a negyed második részében már csak Szarvas Gábor fiai szereztek kosarat, így húszpontos előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második negyed, nagyjából ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A Fehérvár csak a játékrész derekán tudta megszerezni első pontjait, és ezzel lezárni a 31-0-s törökbálinti rohamot. Bár ezt követően kicsit több pontatlanság jellemezte a hazaiak játékát, a félidőben mégsem volt már kérdéses a végső győztes kiléte. 

A második félidő első kosarát ismét a vendégek szerezték, de továbbra is az MTK Törökbálint dominált. A játékrész végére már majd' negyvenpontosra hízott a hazaiak előnye, a fáradni látszó vendégekkel szemben (72-33).

A negyedik negyedben sikerült bőven túlszárnyalni a szurkolók óhaját, hogy meglegyen a 100 pont a meccs végére. Igaz, a hazaiak védekezést kicsit kinyílt, miközben megszórták ellenfelüket, de ezzel együtt is több mint hatvan pontot vertek a fehérváriakra.

Öröm volt látni, hogy a hazaiak felszabadultan kosárlabdáztak, élvezték a játékot, kiszolgálták a közönséget, és megtisztelték ellenfelüket azzal, hogy végig hajtottak. Boinitzer Dávid volt a legeredményesebb, 27 ponttal, de húsz pont fölé jutott Jakab Péter (23) és Horváth Kristóf (22) is.

Szarvas Gábor: – A tökéleteshez közeli szinten játszottunk ma. Minden előzetes kérésemet teljesítették a fiúk: kellő különbséggel nyertünk, kevés pontot kaptunk és hét ponton tartottuk a „góllövő lista” vezetőjét. Aminek külön örültem, hogy mindenki élvezte a játékot. Nem titkolt célunk, hogy az alapszakasz végén szeretnénk a legjobb négy között végezni, úgy érzem, nagyon jó úton járunk ennek érdekében.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!