Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nagy meccs és győzelem, Timi egyesben az elődöntőben (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.25 Frissítve: 2017.02.25 Tenisz

Timi ellenfele a szombati elődöntőben a 3. helyen kiemelt, a világranglista 56. helyén álló Julia Görges lesz.

Hungarian Ladies Open (250 ezer dollár, fedett pály, egyes, negyeddöntő:
Babos Tímea (1.)-Oceane Dodin (francia, 7.) 6-4, 2-6, 6-1.  A mérkőzés 1 óra 48 percig tartott a budapesti BOK Csarnokban.

Természetesen boldog vagyok, sikerült megnyernem ezt a nehéz mérkőzést! Dodin nagyon agresszíven kezdett, sok nyerőt ütött. Persze tudtam, hogy ilyen a stílusa, de ebben a hiba lehetősége is ott van. Elismerem, 3-1-nél el is húzhatott volna, de sikerült egyenlítenem. Aztán simán elment a következő adogatásom, majd utána egyre jobban kezdtem játszani adogatóként és fogadóként is. A második játszma eleje még kiegyenlített volt, de utána nem ment az adogatás és e mellé passzívan is játszottam. A döntő szett előtt konzultáltam az edzőmmel, ezután változtattam a szervám technikáján és taktikát is módosítottam. Tudtam, hogy Dodin ellen annyit kell futnom, amennyit csak bírok. Ez is kellett a sikerhez. De ellenfelem még a meccs végéhez közeledve sem adta fel, minden-mindegy alapon próbált nyerőket ütni. Szombaton újabb nehéz mérkőzés vár rám. Julia egész héten jól játszott, nagyon érzi ezt a pályát. Németországban ugyanis rendszeresen ilyen felületen készül. Az biztos, hogy az elődöntőben is ki akarok adni mindent Magamból, mindent megteszek a sikerért. Készen állok a mérkőzésre. – nyilatkozta Timi.

Két és fél évvel ezelőtt, 2014. október 26.-án a magyar játékos 6-3, 4-6, 7-5-re nyert Dodin elleni a poitiers-i ITF-verseny döntőjében. A finálé hatalmas csatában dőlt el, Timi 29 ásznak is köszönhette sikerét.

Budapesten sem alakult egyszerűen a mérkőzés, amelyen végül hazai sikert ünnepelhetett a közönség.

A rendkívül agresszívan támadó francia játékos kezdte jobban a 37 perces első szettet, azonnal kihasználta Timi megingásait. Dodin brékelőnnyel vezetett 2-0-ra, majd 3-1-re, ekkor még alig hibázott. De Timi próbált „tapadni”, a hatodik gémben 0-ra brékelt remek megoldások után (3-3). Sajnos Dodin válasza ugyanilyen lett, de ezután nagyot fordult a mérkőzés.

Timi egyre pontosabban és agresszívabban adogatott és fogadott, ellenfele pedig erőtlenné vált. Ennek eredményeként a magyar játékos simán brékelt, majd 4-4 után csak két labdamenetet veszített.

A 34 perces második játszma elején még tartott Timi lendülete, de 2-1 után jöttek a kisebb-nagyobb rontások. Dodin pedig megérezte az esélyt, visszatért a meccs elején már látott játékához. A francia játékos sorozatban öt gémet nyert, simán egyenlített.

A harmadik felvonás előtt mindkét játékos konzultált edzőjével. Ebből pedig Timi és Thomas Drouet párosa került ki győztesen.

A döntő játszmában Timi szinte végig remekül adogatott és fogadóként is jelentős nyomás alá helyezte az első szerváival sokat bajlódó Dodin-t. A magyar játékos magabiztosan brékelt 1-0 után majd 3-0 után is elnyerte a gémet kettős hibával záró ellenfél adogatását.

Dodin 5-0 után szépített és még ekkor sem adta meg magát. Szinte minden helyzetből próbált nyerőt ütni, de ekkor már Timi uralta a meccset. A 23 éves magyar játékos hárított két bréklabdát, majd kihasználta második esélyét a mérkőzés lezárására.

Timi ellenfele a szombati elődöntőben a 3. helyen kiemelt, a világranglista 56. helyén álló Julia Görges lesz. Az 1988. november 2.-án született német játékos pályafutása legjobbjaként 15. (2012. március 5.) volt. Eddig 2 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!