Atlétika
Szabó Beatrix

Nagy létszámban, szép szereplés Százhalombattán

Publikálva: 2020.09.23 Frissítve: 2020.09.22 Úszás

Úszószakosztályunk tagjai a hétvégén a százhalombattai „jövői bajnokai” versenyen indultak, és remekül szerepeltek. Szakosztályunk vezetőjével, Tóth Ramonnal beszélgettünk a történtekről.

– Hogy alakult a hétvégi megmérettetés a szakosztályunk számára?

– Onnan jött az ötlet, hogy Seres Edwinnel jelentkeztünk versenybírói képzésre, aminek ez a verseny lett volna a gyakorlati vizsgája, és innen indult a gondolat, hogy részt vegyünk. Nem voltunk benne biztosak, hogy a jelenlegi koronavírus-helyzet engedi azt, hogy ismét versenyezzünk, de nyitott medencében, biztonságosan megrendezett esemény volt. Egyelőre annyi volt a feladat, hogy visszaszokjanak a versenyekhez a sportolóink. Először azt gondoltuk, hogy csak utánpótlás-versenyzőket mozgat meg ez a hétvége, de a nevezési lapon láttuk, hogy felnőtteket is nevezhetünk, így minden korosztályban tudtunk úszókat indítani.

– Milyen volt a hangulat?

– Remek volt: azt lehetett megfigyelni, hogy a kisebbek hamarabb vissza tudtak rázódni, hamarabb utolérték magukat, és nagyon sokan egyéni csúcsokat értek el. Üdítő volt látni az éremtáblázatot, hiszen hét arany mellett 11-11 ezüst és bronzérmet szereztünk, tehát kezdünk úgy kinézni, mint az igazi nagycsapat.

– Hogy fogadták a gyerekek, hogy újra versenyezhettek?

– A kicsik nagyon várták, a nagyobbaknál látszódott némi lámpaláz. Akik a karantén után minőségi edzéseket végeztek, ők jobban tudtak szerepelni. Picit furcsa volt látni, hogy a nagyokban volt versenydrukk.

– Mennyien voltunk?

– Az elmúlt hét hónap elég sok változást hozott, hiszen harminc új gyerek igazolt hozzánk, és nekik most volt az első fellépésük az MTK Budapest színeiben. Végre ismét nagy létszámban, több mint harminc sportolóval vettünk részt.

– Mik voltak a leginkább figyelemreméltó eredmények?

– A kicsiket emelném ki, különösen Udut Ádámot, aki több egyéni számban nyerni tudott, de meghatódva figyeltem azt is, hogy újra, minden korosztályban tudtunk váltókat összeállítani. Sőt, tizenegy kategóriából nyolcban dobogóra is tudtunk állni, tehát nemcsak mennyiségben, minőségben is letettük névjegyünket.

– Hogyan tovább?

– Az volt a szerencse, hogy nyitott medencében voltunk ezúttal, mert mindenáron nem szeretnénk kockáztatni. A közeljövőben a fedett medencés viadaloknál mérlegelni kell, milyen körülményeket teremtenek, és aszerint döntünk, maximálisan biztonságos-e elmenni az adott helyre. A fő feladatok továbbra is adottak: minden korosztálynak rendeznek régiós bajnokságot, ezekre igyekszünk felkészülni, illetve a felnőtt magyar bajnokságon is szeretnénk jól teljesíteni. Utóbbi olimpiai kvalifikációs versenynek is minősül, ezért szeretném, hogy a kvótára esélyes sportolóink már közelítsenek a csúcsformához.

A részletes eredménysor ITT található.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!