Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Nagy lendülettel, tervekkel kezdte munkáját az új szakosztályvezető

Publikálva: 2021.09.15 Frissítve: 2021.09.15 Kajak-kenu

Szeptembertől Velenszki Tamás vette át az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának vezetését. Az eddig – és a jövőben is – edzőként dolgozó szakember elmondta, hogy fogadta az új kinevezését.

– Most lett vége a versenyszezonnak, tehát még próbálom feldolgozni az eseményeket, és azt, hogy mik a további feladatok. Elég sok dolgot kell rendbe rakni, fejleszteni a vízitelepeken, hiszen szeretnénk mindent színvonalasabbá tenni. Jó lenne, ha még előrébb tudna lépni a klubunk az egyesületi rangsorban és szeretnénk növelni a versenyzőink számát is. Nagy hangsúlyt fogunk fektetni a toborzásra, de ezen feladatok mellett továbbra is szeretném edzeni a felnőtt és U23-as férfi csapatot.

Velenszki Tamás arról is beszélt, kik voltak az idei évben azok a versenyzők, akikkel a legjobb eredményeket érte el edzőként.

– Sokan szerepeltek szépen, de Panyik Zsombort mindenképp ki kell emelnem. Zsombi nemrég jött haza az olimpiai reménységek versenyéről, ahol egyesben 1000 méteren arany-, 500 méteren pedig ezüstérmet szerzett. Ez azért is bravúr, mert előtte az ifjúsági világbajnokságon, kettesben 1000 méteren harmadik, mix 500 méteren pedig második lett, és nagyon kevés időnk volt készülni az ORV-re. Mellette még a Szendy Maximilián, Balogh Gergely páros muzsikált nagyon jól az év elején, még az olimpiai kijutás is lőtávolba került, de betegségek sorozata megpecsételte a duó sorsát. Nagyon fontos, hogy Fodor Nicholas élete legnagyobb sikerét érte el idén, hiszen 5000 méteren ezüstérmet szerzett a Poznanban rendezett Európa-bajnokságon.

A szakember azt is kiemelte, a kommunikáció rendkívül fontos lesz a jövőben is.

– Mindenkivel sikerült megtalálnom a közös hangot, és az edzőkkel eddig is minden problémát meg tudtunk oldani, különösebb konfliktus nélkül.

Tamás a felnőtt szabadidős kajak-kenusok jövőjéről is szót ejtett.

– Beszéltem Nagy Zsuzsával, aki ezt a projektet vezeti, hiszen ezen a téren is igyekszünk fejlődni. A sárkányhajózás az a vonal, amit különösen erősítenénk, mivel rengetegen beférnek ezekbe a hajókba, és akár különböző rendezvényekre, csapatépítő tréningekre is több embert idecsalogathatunk. Ehhez az kell, hogy felújítsuk és megjavítsuk a meglévő sárkányhajókat. Ha ez sikerül, akkor fellendülhet a szakosztály, persze nem versenysport, hanem továbbra szabadidős jelleggel. Fontos támogatnunk a parasportolóinkat is, hiszen az MTK család mindig nyitott volt, és szeretném, ha az is maradna.

Zárásként az újonnan kinevezett vezető azt is elmondta, mi az, amit egy éven belül mindenképp meg szeretne valósítani.

– Az a cél, hogy egyre több igazolt sportolónk legyen, és minél jobb eredményeket tudjunk elérni.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!