Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nagy étvággyal (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.01.15 Frissítve: 2020.01.14 Kézilabda

Nem törte a fejét a szövetségi kapitányi poszton Golovin Vlagyimir, aki szerint még mindig sokat fejlődhet a már eddig is jól teljesítő MTK Budapest. Roska Emese Boglárka írása.

Az idény egyik meglepetését szolgáltatta a múlt héten az MTK Budapest, amikor kifejezetten jó játékkal pontot rabolt a Ferencvárostól. A kék-fehér fővárosi klub kézilabdázói azonban nemcsak a döntetlennel hívták fel magukra a figyelmet: 14 mérkőzésen 12 pontot szereztek, így csak rosszabb gólkülönbség miatt állnak nyolcadik helyen a tabellán a két meccset kevesebbet játszó Vác és Dunaújváros mögött.

Nehéz sorozatot vívtunk, hiszen egymás után fogadtuk a bajnokság első három helyezettjét, sorrendben a Siófokot, a Győrt és a Ferencvárost, de egész jól jöttünk ki belőle – jegyezte meg Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest edzője. – Tudjuk, milyen különbség van a Fradi és köztünk, ám néha a gyengébb megtréfálhatja a jobbat, mi is ezt tettük, jól kihasználtuk az FTC hibáit. Már a mérkőzés előtt helyén volt az önbizalmunk, csodaszerű a pontszerzés, ugyanakkor a csodákat emberek viszik véghez. Persze ettől még nem szabad, hogy nagy legyen az arcunk, mert az nem vezet eredményre.

Az MTK-t 2015 áprilisa óta irányító edző szerint nagyon nehezen indult az idény, nemcsak a vereségek, hanem a mutatott játék miatt is. Ha fordulópontnak nem is, mérföldkőnek nevezhető, hogy októberben hazai pályán sikerült három góllal legyőzni az akkor még veretlen Debrecent. A folyamatos küzdés egyre jobb játékban mutatkozott meg, plusz Szöllősi-Zácsik Szandra és Tóth Eszter már a világbajnokság előtt, novemberben remek formába lendült.

Ideális hierarchia működik a csapatban, az öltözőben családias a hangulat, remek a kohézió a lányok között – beszélt a jó eredmények lelki hátteréről Golovin, aki a szakmaiakra is kitért. – Remek játékosok alkotják az együttest, és annak külön örülök, hogy a Győr és a Ferencváros ellen is kevés technikai hibával játszottunk, nem sok labdát adtunk el. Fontos, hogy a folytatásban is precízek legyünk. Önbizalommal kézilabdázik a csapat, ez csak a Siófok elleni mérkőzés nagy részében hiányzott. Egyébként akkor nem tetszett, amit láttam, mert mintha a csapat feladta volna a meccset. Ki lehet kapni, de hatvan percig kell küzdeni, ezt szóvá is tettem.

Az MTK az elmúlt években felváltva 9. és 11. helyen végzett a bajnokságban, most viszont elérhető az ennél jobb szereplés is. Úgy nyolcadik, hogy már mindkét meccsét lejátszotta a Győr és az FTC ellen, a következő fordulókban sorrendben a Fehérvárral, a Váccal, a Békéscsabával, az Érddel és a Dunaújvárossal találkozik.

Hivatalosan a kilencedik hely a kitűzött cél, de bízom benne, hogy sikerül előbbre végezni, evés közben jön meg az étvágy – folytatta a tréner. – Védekezésben és támadásban is tudunk fejlődni, sok van még a csapatban.

Golovin Vlagyimir a közelmúltban nemcsak az MTK miatt került a középpontba. A Magyar Kézilabda-szövetség éppen a Ferencváros elleni mérkőzés napján mentette fel Kim Rasmussan szövetségi kapitányt, és jelezte, tárgyalni kezd a Danyi Gábor, Elek Gábor párossal arról, hogy vezesse a csapatot a márciusi olimpiai selejtezőn és a Montenegró elleni Európa-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen. Sokan azonban Golovint követelik a kispadra, hiszen a szakember 2018-ban a Háfra Noémi-fémjelezte generációval nyert Debrecenben junior-világbajnokságot, majd egy évre rá Győrben már új juniorcsapattal diadalmaskodott az U19-es Eb-n.

Nem kerestek meg, és nem is törtem ezen a fejen, a két Gábor remek választás a feladatra. Az a legfontosabb, hogy a válogatott eljusson a tokiói olimpiára – így Golovin, akit azért megkérdeztünk, hosszabb távon mik az ambíciói. – Korábban is nyilatkoztam már, szeretnék olimpiai bajnok lenni, és játékosként ez már biztosan nem sikerülhet… Persze sokan vágynak ugyanerre, szóval jelenleg nem ezzel foglalkozom, most az első az MTK.

A Siófok elleni mérkőzést leszámítva több meccses jó szériában vagyunk, és bízom abban, hogy tovább tart majd a jó sorozat – tette hozzá jobbszélsőnk, Dávid-Azari Fruzsina, aki a Szent István elleni sikerből nyolc góllal vette ki a részét. – A következő az összecsapások jelentik az igazi fokmérőt, mert a Győr vagy a Ferencváros ellen tét nélkül játszhattunk. Egyébként vallom, az FTC elleni pontszerzés akkor ér igazán sokat, ha meg tudjuk nyerni a ki-ki mérkőzéseket is. Összességében sokkal előbbre járunk, mint azt vártuk. Több új játékos érkezett, Szöllősi-Zácsik Szandra is szülés után tért vissza, ám úgy érzem, élete formájában játszik, a csapat pedig összeért mostanra. A kilencedik hely elérése a minimális elvárás, ám evés közben jön meg az étvágy, különösen, mert három csapat is azonos pontszámmal áll. Jó a hangulat az öltözőben, fontos, hogy a folytatásban is legyen tartása a csapatnak.

(Forrás: Nemzeti Sport)

Nagy étvággyal (LAPSZEMLE)



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!