Vívás – kard
Szatmári András

MTK Törökbálint - Concordia Motax KC Pápa 91-88

Publikálva: 2016.03.07 Frissítve: 2016.03.07

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a KC Pápa ellen. Nem is volt az, de megnyertük a meccset, és versenyben maradtunk a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben.

MTK Törökbálint – Concordia Motax KC Pápa  91-88 (19-25, 24-21, 23-21, 25-21).

Törökbálint Sportközpont, 200 néző

Érdekes közjáték zajlott a mérkőzés kezdete előtt. A mérkőzés MKOSZ ellenőre, G. Müller Zsuzsanna, a játékengedélyek vizsgálata során megállapította, hogy a KC Pápa egyik játékosának, Szanati Mátyásnak november közepén lejárt a sportorvosi engedélye, így természetesen nem játszhatott. Kérdés, hogyan szerepelhetett azóta a KC Pápa többi mérkőzésén?

Nem ilyen kezdést reméltünk, két perc után 0-7-et mutatott az eredményjelző. Spiriev Olivér büntetői jelentették első pontjainkat, majd Jakab Péter és Boinitzer Dávid volt eredményes, és csakhamar feljöttünk egy pontra. Utána viszont megint a vendégek kosarai jöttek, és öt ponttal megint vezettek (6-11). Jakab találatára még megjött a vendégek válasza, de utána Boinitzer triplája elindította a jó szériát, aminek a végén Spiriev két kosarával, négy ponttal vezettünk (17-13). Ekkor az ex-körmendi, Kutasi Gergely dobott triplát, aminek azért van hírértéke, mert ezt a mondatot ezután még hétszer leírhatnánk. A negyed végjátéka nem jól sikerült, a vendégek szerb légiósa, Rados Vukolics triplája után hatpontos hátránnyal zártuk az első játékrészt (19-25).

A rövid szünet után Horváth Kristóf triplájával nyitottunk, amire Kutasi válaszolt, majd jó ideig nem sikerült közelebb kerülnünk, sőt négy perc után már nyolc pont is volt a KC Pápa előnye (27-35). Ezt a félidőre sikerült három pontra csökkenteni, de a nagyszünetben még mindig a vendégek vezettek (43-46).

A második félidőben, első pontjaink megint Horváth hármassal érkeztek, majd Boinitzer kosara és Jakab triplája után végre a vezetést is átvettük (51-50). Nem sokáig örülhettünk ennek, mert Puszta hármasával a pápaiak ismét kis előnyhöz jutottak, igaz ez nem tartott hosszú ideig. Bihari Máté 2+1-es akciója, majd támadó lepattanót követő kosara, valamint Trepák Zoltán közeli találata után már-már levegőhöz jutottunk (60-55), de Vukolics illetve Kutasi tripláival tartotta magát a KC Pápa, és 64-64-nél megint döntetlenre állt az összecsapás, sőt a záró etap előtt egy ponttal a vendégek vezettek (66-67).

A negyedik negyed elején végre beindult a hazai gépezet. Bihari két sikeres büntetője után Spiriev, Jakab, Bihari majd újra Jakab volt eredményes úgy, hogy közben nem kaptunk pontot, és a 10-0-ás roham révén sikerült elhúznunk (76-67). Amikor aztán négy és fél perccel a vége előtt 79-68-ra vezettünk, megnyugodtunk, de nem kellett volna. Miközben ugyanis a támadó oldalon behúztuk a féket, sorra kaptunk a triplákat, két és fél perc alatt kiegyenlített a KC Pápa (83-83). Helyén volt azonban játékosaink szíve, Bihari értékesített két büntetőt, majd Spiriev szép passzaiból, Trepák illetve Jakab volt eredményes, és pillanatok alatt újra előnybe kerültünk (90-83), és ezzel eldőlt a mérkőzés.

Nehéz találkozóra számítottunk, a KC Pápa sokkal hátrébb áll a tabellán, mint amit játékosai tudása indokolna, és ezt be is bizonyították ezen a találkozón, eddig vereségeik nagy része is csak néhány pontos volt. Az ellenfélnél ki kell emelni egy bravúros teljesítményt nyújtó sportembert. A sok évig az A-csoportban játszó Kutasi Gergelyt, aki fantasztikus dobóformát mutatott, tizenkét kísérletből nyolc triplát értékesített, jórészt neki tulajdonítható, hogy a vendégcsapat sokáig versenyben volt. 

Nálunk a mezőnysort (Spiriev-Jakab-Horváth-Boinitzer) valamint Biharit kell dicsérni, ők hozták a győzelmet, centereink ezúttal halovány teljesítményt nyújtottak.

Fontos győzelmet aratott Szarvas Gábor együttese, és négy fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is versenyben van a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben, együttesünk a tabella negyedik helyén áll. Nem könnyű a sorsolásunk, az utolsó három fordulóban a második helyen tanyázó Vasast fogadjuk, majd a velünk azonos győzelem-vereség mutatóval ötödik, bajnoki címvédő Bonyhád otthonában játszunk, végül pedig az egyre jobb formába lendülő, mindenkire veszélyes Győr ellen mérkőzünk idegenben. Előbb azonban vasárnap Pécsre látogatunk, a PVSK-Kronosz Kiadó ellen győzni kell, még akkor is, ha várhatóan az A-csoportos Pécs játékosai közül a találkozón többen is szerepelnek majd a hazaiaknál.

Szarvas Gábor: – Fontos győzelmet arattunk, a jó egyéni képességekkel rendelkező pápai játékosok ellen. Tiszteletben tartottuk az ellenfél nyolc mérkőzéses vereség szériáját, tudtuk, hogy egyszer minden hosszú sorozat véget ér. Koncentrált és tudatos volt a csapatunk az egész mérkőzés alatt támadásban, és magabiztosan reagáltunk az ellenfél védekezés váltásaira is. Védekezésben találkoztunk magas szintű tripladobó-százalékkal, de ez sem törte meg játékosainkat. Úgy érzem, ez volt a szezon legnehezebben megszerzett győzelme, főleg az oroszlányi fájó vereség után. Gratulálok a srácoknak, készülünk az alapszakasz legfontosabb mérkőzésére.

A találkozó statisztikai lapja IDE kattintva megtekinthető! (forrás: kosarsport.hu)

A felnőttek találkozója után a két klub U20-as együttesei is megmérkőztek egyímással, és fiataljaink elsöprő győzelmet arattak a KC Pápa ellen, nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

MTK Törökbálint U20 – Concordia Motax KC Pápa U20 119-24.

Szép volt srácok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!