Atlétika
Jankovics Dániel

MTK-s sikerek Jászberénytől Sziszekig

Publikálva: 2020.02.25 Frissítve: 2020.02.25 Rövidpályás gyorskorcsolya

Két korosztályos versenyen bizonyítottak klubunk rövidpályás gyorskorcsolyázói.

A Jászberényben rendezett Jász-kupán – amely elsősorban a junior országos bajnokságra való felkészülést szolgálta – 14 MTK-s versenyző indult.

A junior E-korcsoportos lányok a középmezőnyben végeztek egyéniben, a váltót azonban magabiztosan nyerték. A győzelem értékét tovább növeli, hogy az összes többi dobogós csapat külföldről érkezett, ez így tehát nagyon biztató az országos bajnokság előtt.

Kun Bence Benedek az eggyel idősebb korosztályban versenyezve egyéni csúcsot ért el 500 méteren. Dobrán Flóra második helyen végzett a junior C-korcsoportban, Imre Patrik egyéni legjobbja is ezüstérmet ért 500-on, és Dobrán Fanni is második lett 1000 méteren.

A horvátországi Sziszek adott otthont az ISU Danubia Series elnevezésű versenysorozat harmadik, egyben utolsó állomásának, a Croatia Opennek, amelyen négy MTK-s versenyző állt rajthoz.

Imre Patrik junior C-korcsoportban ötödik lett összetettben, amellyel a végső összesítésben a negyedik helyen végzett, és ezzel kiharcolta az indulás jogát a junior Európa-kupán. Kun Bence Benedek (junior E) 222 és 333 méteren is egyéni csúccsal szerzett aranyérmet. Csörgő Lilien ugyancsak egyéni legjobbját korcsolyázta a fent említett távokon, ez az összetett ötödik helyére volt elég számára. Dobrán Fanni 1500 méteren ezüst-, 1000 méteren aranyérmet szerzett, így összetettben a második helyen zárt.

MTK-s sikerek Jászberénytől Sziszekig
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!