Tenisz
Fucsovics Márton

MTK-s győztes a nőknél! (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.06.08 Frissítve: 2020.06.09 Tenisz

A még csak 16 éves Szabanin Natália nyerte meg a Fehérvár-kupát, amely a honi teniszélet első tétmeccseket hozó hivatalos versenye volt a járványhelyzet miatti három hónapos leállás után.

A teniszezők mozgolódnak, határozottan mozgolódnak. A két héttel ezelőtti Budapest-kupát követően immár hivatalos versenyt rendeztek Székesfehérváron, amely pénzdíjas volt és ranglistapontokat is adott, igaz, egyelőre csak a hazai játékosok számára. A sportágban viszonylag alacsonynak nevezhető 100 000 forintos összdíjazás ellenére kifejezetten erős mezőny gyűlt össze a férfiaknál, ahol a profik, vagyis az ATP világranglistáján is jegyzett Marozsán Fábián volt az első, és junior Grand Slam-győztesünk, Piros Zsombor a második kiemelt. A két húszesztendős játékos randevúja azonban nem jött össze a döntőben, mert Zsombi az első mérkőzésén aratott sima (6:1, 6:1) győzelme után a nyolcaddöntőre már nem állt ki. Így viszont a Győri AC újdonsült Budapest-kupa-győztes játékosa simán, szettet sem vesztve végigverte a felső ágon a mezőnyt, amelyben a főtábla 62 játékosa közül 12 neve mellett állt ott klubjaként az, hogy MTK Budapest.

A nőknél hétnek, de arányaiban hasonló, sőt jobb volt a helyzet a mi szempontunkból, mert a gyengébbik nem főtáblájára 31 játékos került fel. És még jobb volt a helyzet a mi szempontunkból, ha azt vesszük, hogy itt MTK-s győztest hirdettek! Méghozzá meglepetésgyőztest, Szabanin Natália ugyanis kiemelt sem volt – ami viszont nem meglepő, tekintve, hogy teniszezőnk mindössze 16 esztendős. Natitól sem tudtak elvenni játszmát, még a döntőben a második kiemelt Molnár Kitti sem, akit 6:1, 6:4-re simázott le. Az odáig vezető úton pedig MTK-s áldozata is volt, az elődöntőben Tóth Amarissa Kiara személyében, aki a negyeddöntőben, vagyis a legjobb nyolc között ugyancsak klubtársat ejtett ki: Dankó Vanesa Dalma látta kárát a belharcnak. A férfiaknál a legjobb 16 közé kerülés volt a maximum az MTK-sok számára, odáig a már említett Piros Zsomboron kívül Kincses Kristóf és Vörös Máté jutott el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!