Atlétika
Jankovics Dániel

MTK Budapest: szubjektív beszámoló a családi napról (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.06.17 Frissítve: 2024.06.17 MTK Budapest

Rózsa Mihály, ökölvívó-szakosztályunk vezetője így látta a szombati eseményt.

MTK családi nap a Lantos Mihály Sportközpontban.
Talán minden idők legnagyobb látogatottságú családi napja van mögöttünk. Öt csapat már délelőtt megérkezett, ők voltak a főzőverseny résztvevői. A többiek és a vendégek dél körül zúdultak a helyszínre. Beszélgetések, üdvözlés, kávézás és üdítőzés. Aztán elkezdődött az ötpróba, aminek teljesítéséért kifejezetten értékes díjakat kaptak a résztvevők. Volt benne 60 méteres síkfutás, minigerely hajítása, helyből távolugrás, kosárlabda és vívás. MTK-s Nike melegítők, nadrágok, galléros és sima pólók kerültek kiosztásra a teljesítők között, mellette kulcstartók, kitűzők és csokik. 

Nagyon sok színes játékot lehetett kipróbálni. Volt óriásmalom, óriásamőba, sakk, csocsó és persze kosárlabda, foci, vívófal. A kicsiknek lufihajtogatással, arcfestésekkel kedveztek a szervezők. Én az ökölvívó-szakosztályunk öt kis versenyzőjével érkeztem. 

Mire kijátszottuk, kidumáltuk magunkat, elkészültek az ételek is a bográcsban, és indulhatott a kóstolás. A vezetés gulyáslevest főzött, a pénzügyesek, igazgatási dolgozók marhapörköltöt, a szurkolók lecsót, a kézilabdások paprikáskrumplit, a karatésok chilis babot. 

Nemcsak ételekért nem kellett fizetni, de az üdítőitalok színes kavalkádja és a jéghideg limonádé, meg a sokféle kávé is ingyen volt. Szükség is volt sok italra, hiszen rekkentő kánikula volt. 

Ezután óriáskivetítőn megnéztük a Magyarország-Svájc labdarúgó-mérkőzést, melyben sok örömünk nem volt, hiszen 3-1-re kikaptunk, de még így is jó volt együtt szurkolni. 

Majd jött a főzőverseny eredményhirdetése. Na, azzal nem értettem egyet. Nekem legjobban a paprikáskrumpli ízlett, utána fej-fej mellett a gulyás és a marhapöri. Végül a lecsó és a chilisbab. De a szavazatok alapján a legjobbnak a chilis babot hirdették ki, második lett a marhapöri, harmadik a lecsó, negyedik a paprikáskrumpli, utolsó a gulyás. Itt is le kell szögeznem a vezetés felé, hogy én a gulyásra szavaztam...

Ezután, a nap zárásaként kispályás labdarúgó-mérkőzés következett az MTK Budapest karatékái és a benevezett külsős csapat között. A mérkőzést Ujlaki Tamás vezette. A rendes játékidő nem hozott döntést, így büntetőkkel a külsős csapat nyert.

Este hat óra után jöttünk el. A szervezés előtt le a kalappal, minden simán ment, minden nagyon rendben volt, nagyon-nagyon jól éreztük magunk. Jó volt, hogy laza körülmények között, összejöhetett az MTK család. 

Rózsa Mihály

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!