Atlétika
Krizsán Xénia

MTK Budapest – Paksi FC 3-1 (1-1) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Publikálva: 2015.02.27 Frissítve: 2015.03.08 Labdarúgás

Fontos győzelem volt, a második hely megtartása okán. A három pont távol tartja a megerősödött vetélytársakat, ráadásul a Paks ki is esett közülük. Tizenegy pontra hízott velük szemben az MTK Budapest előnye.

A mérkőzés élő közvetítése.

OTP Bank Liga, 18. forduló

MTK Budapest – Paksi FC 3-1 (1-1)

Bozsik József Stadion

Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Farkas Balázs)

MTK: Groppioni – Nagy, Baki, Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta, Pölöskei Zs. – Bese, Hrepka, Csiki

Csere: Hrepka helyett Horváth a 60., Csiki helyett Torghelle a 75. és Kanta helyett Vass a 92. percben

Paksi FC: Molnár – Kulcsár D., Gévay, Vági, Báló – Kecskés, Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Haraszti

Csere: Haraszti helyett Simon, Tamási helyett Balázs a 70., Könyves helyett Hahn a 80. percben

Gólszerző: Bese a 35., Pölöskei az 59., és Horváth a 88., illetve Báló a 45. percben (11-esből)

Sárga lap: Vukmir a 30., Vadnai a 34., Baki az 55. és Horváth a 66. illetve Báló a 64. és Kecskés a 72. percben

Meglepte az ellenfél az MTK-t, nem állt be kapuja elé a Paks. Bartha került helyzetbe, de kivárt és blokkolták labdáját.

37. perc: Kanta botlott meg a labdában, ez volt a vezércsel, mert a kapitány keresztbe gurította a labdát a tizenegyes vonalában. Bese egyből, jobbal tíz méterről a bal felső sarokba lőtte a labdát. (1-0)

45. perc: Vadnai szabálytalansága után 11-eshez jutott a Paks. Báló, a balra dőlő Groppioni helyére emelte ballal a labdát. (1-1)

Kanta József a szünetben: – Csiki Norbitól kaptam szép labdát, az átvételnél volt egy kis szerencsém is, de, szép gól volt. A Paksban jó játékosok szerepelnek, nehéz ellenük játszani. Többet kellene birtokolnunk a labdát, pontosabban játszanunk.

A héten 60 éves Fülöp Ferenc, a szünetben: – Nagyon egálos meccs, göröngyös a pálya. Kanta passzáért és Bese lövéséért érdemes meccsre járni. Annak idején is családias hangulat volt az MTK-nál. Várjuk az új stadion elkészültét.

59. Pölöskei 33 méterről kapura lőtte a labdát, Molnár ügyetlen mozdulattal aláesett, és beütötte. (2-1) Ez volt Pölöskei negyedik bajnoki gólja a szezonban.

88. Kanta átadásából Horváth emelte Molnár kapujába a labdát. (3-1) Ez volt Horváth negyedik bajnoki gólja az idényben.

Pölöskei Zsolt a mérkőzés után: – Kicsit följebb akartam rúgni, hogy a kapusnak ne legyen esélye. Fontos mérkőzés volt, sokan leírtak bennünket. A lényeg, három pontot akartunk és meg is szereztük. Belülről sem volt olyan jó mérkőzés, borzasztó volt a pálya.

Garami József, szakmai igazgató (MTK Budapest), a mérkőzés után: Az első félidőben meglepődtem, mert nem tudtuk fölvenni a Paks mozgékony játékosait. A másodikban már helyzeteink voltak. Megnyertük a meccset. Kantának gratuláltam a cserénél és megtapsolhatták a nézők. Sok mindenen kell javítanunk tavasszal, fontos három pontot tartottunk meg!

Csertői Aurél, vezetőedző (Paksi FC), a mérkőzés után: Nagyon jól futballoztunk, de a bíró belenyúlt a meccsbe. A tizenegyesnél ki kellett volna állítani Vadnait. Be kellett volna lőnünk helyzeteinket és akkor minden jól alakult volna! Menni kell tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!