Karate
Sterck Laura

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 24-23 (12-14) GALÉRIA

Publikálva: 2015.11.07 Frissítve: 2015.11.09 Kézilabda

Sorsdöntő mérkőzést játszott Golovin Vlagyimir csapata a női kézilabda NB I tizedik fordulójában. Hihetetlen izgalmak, drámai végjáték, de végül sikerült a győzelem.

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 24-23 (12-14)
Elektromos csarnok, 300 néző
Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs.

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova (1), Tóth (3), Balog (3/3), Török, Horváth D., Kovács G. (2), Blaubacher, Gera, Dakos (1), Hosszú, Faluvégi (5), Gorilszka (2), Valovics (3), Barna (4).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Mosonmagyaróvári KC SE: Csapó, Sztojak – Szepesi (1), Csala, Tamires, Kiss N. (2), Rajnohová (1), Gerháth (10/3), Gyimesi, Bouti (1), Puhalák, Bardi, Hanczvikkel (3), Katona (4), Dombi (1). Vezetőedző: Hlavaty Tamás

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3

Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1-1, 8. perc: 3-3, 15. perc: 8-4, 22. perc: 10-7, 28. perc: 12-11, 32. perc: 13-14, 37. perc: 16-15, 42. perc: 17-17, 48. perc: 19-18, 53. perc: 22-21, 58. perc: 24-22.

Mindkét csapat dinamikusan kezdte a mérkőzést, és kemény védekezést mutatott be. Ignácz-Pető védései élményszámba mentek, Faluvégi és Tóth két pazar góljával pedig ellépett a hazai csapat. Ezzel a félidő közepére el is bizonytalanodott a vendéggárda. Több passzhibát vétettek, és sok volt játékukban az eladott labda is. 8-4-es MTK Budapest vezetésnél a vendégek vezetőedzője időt is kért. A mérkőzés ezen részét mindkét oldalon sok eladott labda, több hiba jellemezte. A vendégek ereje tért vissza előbb, ők jöttek ki jobban ebből a helyzetből. A hazaiak közül gyors egymásutánban két játékost állítottak ki, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfél. Vova kapust is cserélt, de ez sem sokat segített. Előbb egyenlítettek, majd a félidő végére kétgólos előnyre tettek szert a mosonmagyaróváriak (12-14).

A második félidő Ignácz-Pető parádéjával és Barna góljával indult, ezzel kiegyenlítettek a hazaiak, majd a vezetést is megszerezték. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész feléig kevés találat esett, ez dicséri a kemény védekezést, egyben minősíti a támadójátékokat is. A félidő második fele hihetetlen izgalmakat hozott. 19-19-nél Vova időt kért, ez bizonyosan fordulópontot jelentett. Nem túlzás azt állítani, dráma zajlott a pályán. Öt perccel a vége előtt Hlavaty Tamás, az óváriak vezetőedzője kért időt, de ez már nem segített csapatán. 23-22-nél a mezőny kétség kívül legjobb játékosa, Gerháth rontott, az ellentámadásból a kék-fehérek gól lőttek, ezzel kétgólos lett az előnyük (24-22). A végén ugyan még szépítettek a vendégek, sőt időn túli szabaddobást is elvégezhettek, de mindez már nem befolyásolta a lényeget, a végén az MTK Budapest lányai örülhettek.   

A kék-fehérek jelenleg a tabella kilencedik helyén állnak, és készülhetnek a szerdai Szent István SE elleni Magyar Kupa találkozóra, valamint a két hét múlva, az Ipress Center-Vác otthonában sorra kerülő bajnoki összecsapásra. 

A mérkőzés végén a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Golovin Vlagyimir (MTK Budapest): – A lányok mindent megtettek azért, hogy a két pontot itthon tartsuk. Az első tizenöt percben az történt, amit elterveztünk, komoly védekezés, jó támadójáték jellemezte játékunkat. Ezután viszont kihagytunk pár ziccert és ezzel visszahoztuk a meccsbe az Mosonmagyaróvárt. A végjáték az akarat diadala volt, megoldottuk 23 kapott góllal a meccset. Mindent megtettünk a győzelemért, fontos két pontot szereztünk. Ez a győzelem önbizalmat ad a lányoknak a további fontos feladatokhoz. Valovics Nóri végig pályán volt, meghatározó gólokat lőtt. A 20. percben megsérült, és így játszotta le a mérkőzést. Reménykedünk, hogy nem komoly a baja.

Hlavaty Tamás (Mosonmagyaróvári KC SE): – Csapatommal elégedett vagyok, jól játszottunk és kiválóan küzdöttünk. Az elejétől a végéig nagyon akartunk. Ellenfelünk rutinosabb csapat, de örülök annak, hogy ellenük is ilyen végjátékba szaladtunk. Sajnálom, hogy nem sikerült. Megyünk tovább, nem állunk meg. Több sérültünk volt, mégis ilyen játékot produkáltunk, ez bizakodással tölt el bennünket. Minden meccsünkön van valaki, aki adott mérkőzésen jól játszik, ma Gerháth játéka emelkedett ki, tehetséges játékos, nagy jövő áll előtte.

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 24-23 (12-14) GALÉRIA

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!