Atlétika
Szabó Beatrix

MTK Budapest - MKB Euroleasing Vasas 77-65 (22-18, 27-20, 19-10, 9-17) (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.03.18 Frissítve: 2015.03.20 Kosárlabda női

Női NB I/A rájátszásban, a 9-10. helyért az MTK városmajori csarnokában 12 pontos hazai győzelem született. A második találkozóra vasárnap kora este kerül sor Pasaréten.

MTK Budapest – MKB Euroleasing Vasas 77-65 (22-18, 27-20, 19-10, 9-17)

Meccslap.

A mérkőzés előtt köszöntötték Iva Roglicsot, abban a reményben, hogy sérüléséből felépülve mielőbb újra pályára léphet. A szerb játékost hamar szívébe zárta az MTK család.

A döcögős kezdés után, a második negyedre megnyugtató előnyre tett szert az MTK Budapest, majd a harmadikban el is döntötte a mérkőzést. Sztevan Csupics jó ritmusban kérte ki az időket és kezelte a kisebb gondokat, Medgyessy remek gólpasszai és triplái pedig lombozták lefelé a Vasast, és ennek meg is lett az eredménye. A fiatlokkal felálló vendégek ugyan a negyedik játékrészben felálltak a padlóról, de ötödik tíz perc kellett volna ahhoz, hogy beérjék vendéglátóikat.

Az MTK Budapest játékosai közül Medgyessy 15, Orsó, Turóczi és Böröndy 11-11 pontot vállalt magára, de Baksa, és a sérülten pályára lépő Kajdacsi is 9-ig jutott. Vukov 7 pontja is nagyon kellett, míg Szabó és Orbán 2-2 egysége jól egészített ki.

A Vasast Határ (22 pont), Bajnóczi (15) és Adamecz (13) vitte a hátán.

Sztevan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest): Nagyon jó meccs volt. A harmadik negyed végére eldöntöttük a fontos kérdéseket, így lehetőségem nyílt arra, hogy a végén néhány meghatározó játékosomat pihentessem. Jól védekeztünk végig, de a negyedik negyedben hat percig gólképtelenek voltunk, ám szerencsére akkora előnyünk volt, hogy ez is belefért. Vasárnap eldöntjük a továbbjutást.

Krivacsevics Draguljob, vezetőedző (MKB Euroleasing Vasas): Mindent meg fogunk próbálni, hogy ezzel a fiatal csapattal megnehezítsük az MTK dolgát. Ellenfelünk erős, rutinos játékosokból áll, ráadásul Kajdacsival még jobbak lettek. Képesnek tartom magunkat arra, hogy kiharcoljuk a harmadik mérkőzés lehetőségét. Az a terv, hogy vasárnap Pasaréten nyerünk, aztán a harmadik meccsen minden megtörténhet.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!