Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

MTK-Budapest - MKB-Euroleasing Vasas 67-75 (13-20, 27-20, 16-10, 11-25) (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.03.26 Frissítve: 2015.03.26 Kosárlabda női

A sorsdöntő, harmadik mérkőzésen, az utolsó öt percben nem ért el pontot az MTK Budapest. A csak magyar játékosokkal felálló együttes, a meccs végén tizenegy rossz dobással zárt, így az NB I/A utolsó helyén végzett.

Meccslap.

Rettenetes, szörnyű, borzasztó kezdés 0-6. Böröndy törte meg a jeget büntetőkkel, majd egy triplát is a gyűrűbe varázsolt. Ám ismét a Vasas következett két duplával. Medgyessy indította be pontgyártó üzemét, a 9. percben 12-13 volt az állás. A finisben Határ szórt be zsinórban hét pontot. A reményteli állás siralomvölggyé változott. A 15 mezőnydobásból mindössze 3 volt eredményes.

10. perc: MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 13-20

Medgyessy megfogta, megkötözte és a hátára vette a csapatot. Hét pontot dobált két perc alatt, és két pontra gyalulta a különbséget. Beszállt Turóczi is a pontgyártásba, de még mindig pontatlan volt a játék. Később Orsó is kosarat dobott (24-26). Aztán Medgyessy duplájával először volt egyenlő az állás 15 perc után, hazai pályán(!). Sőt! Ült a triplája is, először vezetett az MTK Budapest (29-28). Igencsak pontgazdag szakasz volt, de nem sikerült megtörni az ellenfelet.

20. perc: MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 40-40 (13-20, 27-20)

A szünet után Baksa igyekezett felnőni Medgyessyhez: jó volt a duplája és a triplája is. Először vezetett a csapat három ponttal. Aztán megint az ő közeli volt jó. A Vasas játékosai hat dobást rontottak el sorozatban, és adták el a labdákat.

Felzárkózott három pontra a Vasas, de Baksa és Turóczi pontosan dobott. Előbbi 18 pontjával lehagyta Medgyessyt, utóbbi meg már dupla-duplánál járt a harmadik negyedben.

30. perc: MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 56-50 (13-20, 27-20, 16-10)

Baksa nem tudott leállni: hárompontossal nyitotta a negyedet, igaz, Határ azonnal szépített. Ezek az ő percei voltak. Vezérletével, egészen 62-61-ig menetelt a Vasas. Következett a bakiparádé: sorra jöttek a pontatlan dobások. Tizenegy rontott dobás zsinórban, az ellenfél pedig egyenlített. 67-67-tel fordultak az utolsó percre a gárdák. Négy Vasas pont újra, és kész. Szörnyű, borzasztó, lehangoló befejezés. 

Az MTK Budapest az NB I/A utolsó helyén végzett.

40. perc: MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 67-75 (13-20, 27-20, 16-10, 11-25)

Baksa 21, Medgyessy 16 pontig jutott, míg az ellenfélnél Határ 29-es szórt...

Sztavan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest): Gratulálok a Vasasnak!

Krivacsevics Draguljob, vezetőedző (MKB Euroleasing Vasas): Amikor azt mondtam az első mérkőzés után, hogy meg akarjuk nehezíteni az MTK dolgát, akkor azt komolyan gondoltam. Rendkívül nehéz meccs volt, fiatalok a játékosaim, de kezdenek megmutatkozni az utánpótlás-nevelésre fordított energiák. Véleményem szerint mindkét csapatnak az NB I/A-ban a helye. Az MTK Budapest törekvése, hogy csak magyar játékosokkal harcol, elismerésre méltó. Iva Roglics az egyetlen külföldi, de alig szállt be, már meg is sérült, így színtiszta magyarnak mondható a csapat. Bámulatos volt az ellenfelünknél, hogy a sérült Kajdacsi mennyit küzdött, szerezte a lepattanókat, pontokat. Boldog vagyok, de sajnálom Sztevant, mert ennek az MTK-nak az első osztályban a helye. Remélem, hogy jövőre is találkozunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!