Atlétika
Nemes Rita

MTK Budapest – Érd 19-33 (13-14) (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.09.28 Frissítve: 2015.09.28 Kézilabda

Részben a nehéz sorsolás, részben pedig a sok sérülés miatt döcögősen kezdte a 2015/16-os szezont Golovin Vlagyimir együttese, mindössze egy győzelmet aratott az első öt fordulóban. A tavalyi bronzérmes Érd sem úgy szerepel, ahogy azt a szurkolói várták, így mindkét csapatnak nagy szüksége volt a két pontra.

MTK Budapest – Érd 19-33 (13-14)
Elektromos Csarnok,
210 néző
Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova, Tóth (2), Balog (3/2), Török, Horváth, Kovács (2), Blaubacher (1), Dakos, Hosszu, Faluvégi (1), Gorilszka (3/2), Valovics (5), Barna (2), Gera
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Érd: Gridnyeva, Győri, Janurik  – Takács (2/1), Vajda, Bernát (1), Szabó, Bulatovics (1), Kisfaludy (2), Klivinyi (4), Gulyás (1), Fekete (1), Signate (3), Havronyina (3), Krpez-Slezak (12/1), Barján (3)
Vezetőedző: Szabó Edina

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2

A mérkőzés alakulása: 5': 3-2, 10': 43, 13': 8-5, 17'. 10-7, 25': 12-11, 35': 13-16, 41': 14-20, 45': 16-22, 54': 16-28.

Két teljesen ellentétes félidőt láthatott az Elektromos csarnokba kilátogató, kicsit több mint kétszáz szurkoló. Bár papírforma szerint a tavalyi bronzérmes Érd volt a találkozó esélyese, mégis az első játékrészben az MTK Budapest dominált, egészen az utolsó percekig vezetett Golovin Vlagyimir együttese. Ignácz-Pethő Renáta ihletett formában védett, újabb és újabb bravúrokkal tartotta meccsben csapatát. A félidő vége felé azonban fáradni látszott az MTK Budapest, felzárkózott az Érd, és egygólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

Sajnos a szünet nem hozott változást, és összeomlott a kék-fehér gárda. Rengeteg volt a pontatlanság, a labdavesztés, fejben és fizikailag is elfogytak a lányok. Az Érd pedig rutinos, erős csapat lévén kegyetlenül büntetett minden hibát, és szépen, lassan bedarálta a hazaiakat. Kiemelkedett a mezőnyből tizenkét gólt szerző Katarina Krpez-Slezak, a vendégek jobbszélsője, aki pillanatnyilag 45 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját. A félidei egygólos hátrányból a meccs végére tizennégy gólos differencia lett, sajnos nem férhetett kétség a vendégek sikeréhez. Ezzel a vereséggel az MTK Budapest a tabella tizenegyedik helyén áll, és a következő fordulóban az Eubility Group Békéscsaba otthonában javíthat. 

Golovin Vlagyimir, vezetőedző (MTK Budapest): Két teljesen különböző félidőt produkáltunk. Az elsőben tele hittel, önbizalommal, jól védekezve játszottunk, minden működött. A második félidő másképpen alakult. Elfogyott a hit, már nem volt olyan kemény a védekezésünk, könnyű gólokat kaptunk. Ebből önbizalmat tudott meríteni az ellenfelünk, és átgázolt rajtunk. 

Szabó Edina, vezetőedző (Érd): Mindkét csapatnak fontos volt a két pont. Nyáron együtt alapozott a két gárda, tudom, hogy nagyon készült erre a meccsre az MTK. Mi is még csak alakulgatunk, így feszülten játszottunk az első félidőben, jól felkészült belőlünk az ellenfél. Aztán mikor rendezni tudtunk a sorainkat, akkor kijött a két csapat közti sebességbeli különbség. Sok sikert kívánok az MTK-nak a folytatásban! 

MTK Budapest – Érd 19-33 (13-14) (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!