Atlétika
Krizsán Xénia

MTK Budapest – Budafoki MTE 4-1 (2-0) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.27 Frissítve: 2017.08.27 Labdarúgás

A Budafok sem tudott megállítani minket.


MTK Budapest – Budafoki MTE 4-1 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1444 néző
Vezette: Nagy Róbert (Csatári Tibor, Punyi Gyula, Ducsai József)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori (Farkas, 81.), Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Hrepka, 69.), Vass Á., Schäfer, Jakab (Kanta, 72.) – Torghelle, Korozmán
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Budafoki MTE: Somogyi – Harsányi (Kercsó, 69.), Vaszicsku, Csizmadia, Vég – Vass M., Kirják – Kovács D., Nagy T., Vankó (Ihrig-Farkas, 61.) – Pölöskey (Veszelinov, 75.)
Vezetőedző: Prukner László

Sárga lap: Pölöskey (31.), Kanta (87.)
Gólszerző: Torghelle (7., 85.), Balogh B. (37.), Korozmán (62.), ill. Csizmadia (93.)

A találkozó kezdőrúgását a 9 éves Buczkó Milán végezte el, aki MTK Budapest szurkoló, de a Budafokban focizik. Pikáns.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

A Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában a Budafoki MTE látogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. Feczkó Tamás sérülés miatt nem számíthatott Baki Ákosra, Gera Dánielre és Talabér Attilára, visszatért ugyanakkor a keretbe Farkas Balázs, Kanta József.

Álomszerűen indult a mérkőzés: a hetedik percben labdát vesztett a kezdőkör magasságában a Budafok, Torghelle Sándor eszmélt elsőként, és 40-45 méterről, a kint álló Somogyi felett a vendégek kapujába ívelt. (1-0)

A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült a pályán, többnyire a Budafok térfelén folyt a játék. Prukner László tanítványai egyszer-kétszer tudtak csak eljutni a tizenhatosunkig, és Szentpéteri Viktor akkor is a helyén volt.

A második gólunkra a 37. kellett várni: Vass Patrik jobb oldali szögletét követően a felugró Deutsch Bencével szabálytalankodtak, azonban a fölötte így átszálló labdát Balogh Béla megszelídítette, és öt méterről a hálóba bombázta. (2-0)

A második félidő elején folytatódott az MTK Budapest dominanciája: előbb Torghelle fejesét védte bravúrral Somogyi, majd Vass Patrik előtt adódott két hatalmas ziccer. Kicsit több mint egy órányi játék után ismét góllá érett a mieink fölénye: Deutsch ugratta ki a jobbösszekötő helyén meginduló Torghellét, aki laposan középre passzolt, a remek ütemben érkező Korozmán pedig kilőtte a hosszú alsót. (3-0)

Ellenfelünk talán már a lefújást várta, mikor a vendégszurkolók által végig szidott Torghelle bevitte a kegyelemdöfést: Korozmán lódult meg a jobb oldalon, lapos passzát pedig a rutinos támadó váltotta gólra négy-öt méterről. (4-0)

A hosszabbításban aztán mégis összejött a szépítés a lelkesen küzdő budafokiaknak: Csizmadia Csaba vette célba a kaput 20 méterről, lövése megpattant egy blokkolni próbáló védőn, és így végül becsúszott Szentpéteri alatt. (4-1)

Ettől függetlenül a mieink otthon tartották a három pontot, tovább üldözve a listavezető Kisvárdát. Legközelebb jövő hét szombaton, a Budaörs otthonában lépünk pályára.

A mérkőzés lefújása után – a szurkolókkal közösen – köszönöttük a Bajnokok Ligájában vitézkedő női labdarúgóinkat.

Feczkó Tamás: – Az első 15 perc nagyon tetszett, dinamikusan, jól játszottunk. A klasszis gól meghatározta a mérkőzés képét, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat, ahogy egy hete megígértük. Viszont azt is látni kell, hogy a védekezésünkön van még mit javítani.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!