Taekwondo
Patakfalvy Luca

MTK - Andornaktálya SE 6,5-5,5

Publikálva: 2014.12.04 Frissítve: 2014.12.04 Sakk

Szerdán került sor az NB II. 3. fordulójára. Az Andornaktálya ellen nyertek az MTK sakkozói 6,5-5,5-re, ami vártnál kisebb különbség. Mivel a konkurens Honvéd is csak 6-6-ot játszott a Vízügy ellen, fél ponttal csökkent is a hátrány, mely mindössze másfél pont. A bajnokság nyitott.

Hét ifivel állt fel az MTK. Vitályos Marci és Tóth-Katona Tamás gyorsan nyert. Berta Sándor szépen és taktikusan verte ellenfelét egy királyindiai-partiban. Laza Szabolcs nem tudott előnyt kicsiholni az állásából. Terbe Zsuzsa irányította a játszmát, de gyalogelőnyös végjátékát nem tudta megnyerni.

Az első táblán Kállai nagymester  éles szicíliai-játszmában ért el remit a veszélyes ifjú Becskei Zoltán ellen. A harmadikon Jean-Luc Roos, francia nemzetközi mester, finom pozíciójátékkal gyűjtötte be az egész pontot. Szepes Tamás kiegyenlített állásban adta remire.

A három vereség (Radnai Ádám, Marosi Levente és Honos Attila) három világos partiban született. Ádám és Attila pozíciós, Levente taktikai hibát követett el, utóbbi előnyös állásban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!