Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Moszkvában eshet át a tűzkeresztségen a junior együttes kéziszercsapat

Publikálva: 2021.02.05 Frissítve: 2021.02.05 Ritmikus gimnasztika

Rangos oroszországi versenyre készülnek a korosztályos válogatott ritmikus gimnasztikázóink: a junior együttes kéziszercsapat februárban először kaphat visszajelzést az eddig elvégzett munkájáról.

Az első komolyabb megméretésre készülnek az utánpótlás-válogatott ritmikus gimnasztikázóink. Az éppen Tiszafüreden edzőtáborozó junior együttes kéziszercsapat február 19-20-án Moszkvában szerepel rangos, nemzetközi versenyen. Az MTK Budapestből Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma is tagja a csapatnak, mellettük két pécsi versenyző, Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna alkotja a korosztályos válogatottat. A felnőttek is edzőtáboroznak, ők viszont kihagyják az oroszországi viadalt, miután a vírusfertőzés miatt újabb csapattag esett ki a napokban bizonytalan időre.

Így most Deutsch-Lazsányi Erikával, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnökével elsősorban a juniorok kapcsán beszélgettünk röviden a moszkvai küldetésről. Az idei fő verseny mindkét korosztály számára a várnai Európa-bajnokság lesz júniusban.

– A lányok a tervek szerint folytatják a munkát – tájékoztat a szakember. – Akadnak kisebb-nagyobb sérüléseink, és az iskolával, felvételivel is össze kell egyeztetnünk a dolgainkat, de ezen problémáinknak inkább jellemformáló hatása van. Moszkvában valamelyest képet kaphatunk arról, hogy kikkel fogunk versenyezni az idén. Kérdés, hogy az elmúlt hónapok nehézségei közepette az ellenfeleinknek mennyi ideje jutott a juniorokra. A vetélytársainkról eddig nem voltak információink, ennek hiányában készítettük el a gyakorlatainkat is, látatlanban viszont azt gondolom, a többiek is erős programmal készülnek öt labdával és öt szalaggal egyaránt. A moszkvai verseny célja, hogy a gyerekek a hosszú kihagyás után átessenek a tűzkeresztségen. Kíváncsiak vagyunk, versenykörülmények között mi marad meg abból a munkából, amelyet a tornateremben végeztünk.

Deutsch-Lazsányi Erika azt is elmondta, hogy ha már a lányoknak lesz viszonyítási alapja a nemzetközi mezőny ismerete által, akkor eldől, érdemes-e változtatni az eddig kijelölt irányokon. Az mindenesetre biztos, hogy 2019-ben igen magasra tette a mércét az akkori juniorcsapat azzal, hogy éppen Moszkvában végzett a kombinált csapatverseny hatodik helyén a junior-világbajnokságon. Az akkor sikert elérő lányok közül mára többen is a felnőttválogatott tagjai.

– Természetesen a hatodik hely után a mostani juniorcsapatnak is nagy álmai vannak – folytatja az edzőnő. – A lányok döntőbe szeretnének kerülni, és ez teljesen normális. Viszont azóta sokkal több a szertechnikai követelmény, a korosztály is más, mindenki tiszta lappal indul. Úgyhogy mielőtt konkrét célokat fogalmazunk meg, szeretnénk felmérni a lehetőségeinket.

Borítókép: Instagram

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!