Tenisz
Gálfi Dalma

Most nem a helyezés volt a fontos (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.10.30 Frissítve: 2020.10.31 Torna

Taktikusan versenyeztek női tornászaink az országos bajnokság nyitónapján.

Székely Zója nyerte a női tornászok egyéni összetett országos bajnokságát, amelyet a Központi Tornacsarnokban rendeztek péntek délután.

A verseny végletekig kiélezett volt: az első két szer után úgy tűnt, a dunaújvárosi Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia végez az első helyen, de az utolsó két szeren, gerendán és talajon több hibát is elkövetett, így megelőzte őt Székely Zója, aki viszont kiváló gyakorlatokat mutatott be. Harmadikként Szujó Hanna zárt.

Botyánszky Mariann, szakosztályunk vezetője, edzője így értékelte sportolóink teljesítményét:

– Le a kalappal Szmirnov Anna előtt, hiszen a vírus alatt kidolgozott elemeket betette a gyakorlatba. Volt, ami nem sikerült, azokat még be kell versenyeztetni. Ő jól áll az Európa-bajnokságon induló csapatba kerülésért zajló versenyben.

Kiemelném Medved Reginát, aki kétéves kihagyás után jött vissza. Annyira jól teljesített, hogy a felnőttek között tartalék gerendán. Nagyon büszkék vagyunk rá!

Sági Inez nem indult, de Klein Eszter versenyzett, ő szintén tartalék gerendán. Nagyon örülünk, mert ne feledjük, hogy csak 12 évesen kezdett tornázni, így olyanokat előz, akik már négy évvel korábban kezdtek.

Böczögő Dorina műtét után tért vissza. Ennek ellenére nagyon szép gerendát csinált úgy, hogy nem a begyakorolt leugrását mutatta be. 8.2-es technikai pontszámot kapott, ami ezen a szeren kiemelkedő, tudván tudva, hogy a jelen helyzetben nem a teljes gyakorlatot engedjük a sportolónak. A talaj is szép volt, be is került a szombati fináléba.

Schermann Bianka esetében picit leépítettük a gyakorlatot ugráson, talajon és korláton is. Nem számított, hogy hol végez, fontosabb volt, hogy egészséges maradjon, harcolhasson az olimpiai kvótáért.

Eredmények: nők, egyéni összetett:

1. Székely Zója (Postás SE) 50,700 pont
2. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 50,100
3. Szujó Hanna (TC Békéscsaba) 49,600

Folytatás szombaton 15:00 órakor.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!