Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Most még erősebb volt az UTE

Publikálva: 2015.09.24 Frissítve: 2015.09.25 Röplabda

Második hazai pályán lejátszott felkészülési mérkőzésén az MTK Budapest női röplabdacsapata négy játszmában vereséget szenvedett az UTE együttesétől.

MTK Budapest - UTE 1-3 (15-25, 25-21, 21-25, 15-25)

MTK Budapest: Tamara Kmezics (1), Szűcs Kinga (2), Hackl Szilvia (3), Józsa Zsuzsanna (10), Lutter Liza (12), Nagy Fanni (3-liberó). Cserék: Kilyénfalvi Zsófia (4), Papp Orsolya (5), Török Kata (7), Cicic Marija (9), Ludmán Réka (11), Petőváry Panni (16). (Benkó Bettina (6) sérült)

UTE: Lutter Eszter (3), Lakatos Enikő (5), Ashley Headen (9), Kristina Cesjlar (11), Zolnai Vanda (sz.n), Hadnagy Renáta (sz.n.-liberó). Cserék: Leidgéb Noémi (1), Ancsin Kitti (6), Iricsanin Nevena (7), Aleksandra Avramovic (14).

A mérkőzésen az MTK Budapest csapatát Leiszt Máté, másodedző irányította, mivel Hollósy László vezetőedző Thaiföldön edzőtovábbképzésen vesz részt.

Leiszt Máté (MTK Budapest) a mérkőzés előtt: – Laci múlt pénteken ment ki a továbbképzésre, azóta én dolgozom a lányokkal. Öröm számomra, hogy ugyanolyan komolyan dolgoznak. Jól sikerült az elmúlt napokban is a felkészülésünk, kisebb sérülések vannak, de ez ilyenkor teljesen normális, ez senki játékát nem befolyásolhatja. Ma a negyedik felkészülési mérkőzésünket játsszuk, a megerősített UTE ellen.

Az első játszmát jobban kezdték a lila-fehérek, egyből előnyre tettek szert. 3-11-nél Leiszt Máté időt kért, de ez sem sokat segített. A Megyeri útiak végig vezetve, könnyedén nyerték a játszmát. (15-25)

A másodikban viszont már fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5-3-nál, két ponttal megugrott az MTK Budapest, ekkor még egyenlített az UTE. Innentől kezdve kiegyenlített lett a játék, előszőr 16-14-nél vezettek újra a hazaiak, sőt a végére még növelték is előnyüket és hozták a játszmát. (25-21)

A harmadik etapban jól kezdett az UTE, el is húzott. Az MTK 8-8-nál beérte, de hamarosan már két ponttal vezetett az ellenfél, nem sokkal később pedig öttel (10-15). 16-16-nál ugyan utolérte ellenfelét a hazai csapat, de a játszma végét jobban bírta az ellenfél. (21-25)

A negyedik játszma már nem hozott ilyen izgalmakat. Elfáradtak a hazaiak és ezt könyörtelenűl kihasználták az újpestiek, akik könnyedén nyerték meg ezt a játszmát is (15-25) és ezzel a mérkőzést.

A mérkőzés végén a szakvezetők értékeltek.

Leiszt Máté (MTK Budapest): – Erős Újpest ellen játszottunk, kijöttek a hibáink, és az erősségeink is. Nagy dolog egy szettet is nyerni ez ellen a csapat ellen. Ugyanilyen jól kell tovább is dolgozni a lányoknak és akkor ennek meg lesz az eredménye. Szűcs Kinga  munkája az elmúlt hetekben kitünő, ez látszott a mai játékán is. Elégedett voltam még Hackl Szilvivel és Józsa Zsuzsival is. A fiatalok közül elsősorban Kilyénfalvi Zsófia és Török Kata játékát emelném ki. Sokat kell még dolgozni. Laci ( Hollósy László - a szerk.) hétfőn érkezik vissza, kedden már csatlakozik hozzánk. Jövő hét végén Gödöllőn felkészülési tornán veszünk részt, utána a bajnokság előtt Jászberényben játszunk még.

Milodanovics Andrea (UTE): – Meg szeretném köszönni az MTK-nak ezt a lehetőséget és a fair play-t. Ez sokat jelent nekünk is és az egész magyar röplabdának. Még mindkét csapatban sok van, van még lehetőség javulni. Szép mérkőzés volt. Láttuk hol állunk, min kell még dolgoznunk. Sok dolgot kipróbáltam a mai mérkőzésen. Dolgozunk tovább és meglátjuk év végén, hogy ez mire lesz elég.

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!