Kézilabda
Török Lilly

Somody Soma mindössze 16 évesen megszerezte első felnőtt érmét

Publikálva: 2020.11.30 Frissítve: 2020.11.30 Vívás – tőr/párbajtőr

A Brüll Alfréd Akadémia tehetséges vívója nagyban hozzájárult ahhoz, hogy párbajtőrcsapatunk éremmel zárt a Magyar Kupa második körében. Fiatal sportolónkat faggattuk a történtekről.

– Hogy alakult az egyéni verseny?

– Viszonylag jól sikerült a csoportkör, hiszen három győzelem mellett két vereséget szenvedtem, mindkétszer 5-4-re kaptam ki. A 32 között Andres Lugones Jesus ellen rendkívül fordulatos mérkőzést vívtunk, amit a végén úgy nyert meg ellenfelem, hogy megkaptam második sárga lapomat. Nem tragédia, hogy így sikerült az egyéni, hiszen a csoportban vertem meg nálam magasabban jegyzett sportolókat.

– Másnap a csapatverseny következett.

– Az OMS-Tatát vertük először, utána pedig az öttusázókból álló Alba Volán SC ellen is sikerült nyernünk, majd kikaptunk a BHSE gárdájától, tehát készülhettünk a bronzmeccsre. A BVSC II. együttesével játszottunk, akik utánpótláskorú vívókkal álltak fel, így Bartkó Levivel mindenkit ismertünk. Nem kapkodtunk, korán vezetést szereztünk, és bár a végére izgalmasabb lett az összecsapás, Szényi Péter biztosította a bronzérmet. Végig remek volt a csapategység: amikor egyik emberünknek nem ment, a másik kettő mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ami elengedhetetlen volt a sikerhez. Kifejezetten örültem ennek, hiszen a felnőtt korosztályban még soha nem szereztem érmet, tehát pályafutásom egyik meghatározó sikere volt.

– Mennyiben más felnőttek ellen vívni?

– Nehezebb meglepni őket, hiszen tapasztaltabbak, ezért nem igazán jönnek be a szokatlan húzások. Hosszabb a karjuk, magasabbak, gyorsabbak, erősebbek, ezért nagyon kell figyelni. Picit más taktikát kell felépíteni ellenük, többször van szükség arra, hogy közbeszúrjak például.

– Mennyire számít meglepetésnek a bronzérem?

– Papíron a négyben volt a helyünk, annak ellenére, hogy Petin kívül viszonylag fiatal a csapatunk. Talán még a Honvédot is elcsíphettük volna, és akkor döntőzünk. Ezzel együtt szépen vívtunk, tehát megérdemeltük az érmet, nem lehetünk elégedetlenek.

– Milyen versenyeken indulsz még idén?

– Kadet és junior válogató vár még rám Tatán. Szeretnék a kadet ranglistán az első háromban maradni, hiszen ezzel kiharcolnám a világbajnoki indulást, illetve a junior ranglétrán is szeretnék javítani a helyezésemen. Ezen kívül a felnőtt országos bajnokságon is jó lenne egyéniben pontot szerezni, valamint csapatban – némi szerencsével – akár az éremre is esélyünk lehet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!