Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Mindent meg fogunk tenni!

Publikálva: 2016.12.20 Frissítve: 2016.12.20 Röplabda

Lutter Liza tovább akar jutni.

Rendkívül nehéz mérkőzés elébe néz az MTK Budapest női röplabdacsapata: a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját rendezik kedd délután a Continental Arénában. A párharc első mérkőzését a Fatum-Nyíregyháza nyerte 3-2-re, így Alberto Salomoni együttesének legalább ilyen arányban kell győznie idegenben, ha tovább szeretne jutni.

A fővárosiak esélyeit némiképp növeli a tény, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt, Vasas-Óbuda elleni bajnokit Jókay Zoltánék kérésére elhalasztották, így a kék-fehérek is többet készülhettek a keddi találkozóra.

– Mivel ebben a hónapban amúgy is nagyon sok meccset játszottunk, ezért egyáltalán nem bánjuk, hogy elmaradt a vasárnapi – mondta Lutter Liza, az MTK Budapest csapatkapitánya. – Így minden bizonnyal már Nagy Fanni is játszhat majd a Vasas ellen, és talán Lakatos Enikő is rendbe jön addigra. 

Már csak azért sem bánták a kék-fehérek a halasztást, mivel így több idejük volt felkészülni keddi ellenfelükből. A fővárosiak feladója szerint alaposan kielemezték az odavágó, illetve a két csapat egymás elleni bajnokijának felvételeit is.

– Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe – fogadkozott Liza. – Kielemeztük az ellenfél egyes játékosait, illetve hogy mi mit csináltunk rosszul az egymás elleni találkozókon.

Persze nem lehetett szó nélkül elmenni a hétvégi bejelentés mellett sem: dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az MRSZ gálaestjén elárulta, 2017-től a röplabda – hatodikként – csatlakozik az öt TAO-s látványsportághoz.

– Nagyon örültünk a hírnek, ez egy óriási lehetőség a röplabdának. Remélhetőleg így több olyan cég, vállalkozás tud majd mögénk állni, akik lehetőséget látnak egy ilyen fiatal, magyar csapatban. 

17:00 Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest; női röplabda Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó, Continental Aréna (4400 Nyíregyháza; Géza utca 8-16.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!