Atlétika
Krizsán Xénia

Mindenre jött válasz (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.24 Frissítve: 2018.02.24 Kosárlabda női

Nem sikerült otthon megfogni a PINKK-et, a pécsiek esélyt sem adtak, így elmaradt a meglepetés.

Női kosarasaink hétközi soproni vendégszereplésük után, a bajnokhoz képest jócskán gyengébb ellenfelet fogadhattak otthon. A PINKK Pécsi 424 nem túl jó formában kezdte a naptári évet, az edzőváltáson átesett baranyai alakulat ellen valós esély mutatkozott a győzelemre.

Lányainkat a Horváth Betti, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Wéber Fruzsina összetételben küldte pályára Nagy Dóra, ám ők az elmúlt hetek elemzéseihez és a felfokozott várakozáshoz képest igen lassan kezdtek.

Hibáinkból merítkezve a PINKK, gyors 7-0-ás szériával ragadta magához a vezetést, ami után elkeseredve kapaszkodtunk. Első pontjaink büntetőből érkeztek magas embereinktől, és bár megvoltak a kiharcolt faultok – már a negyedik percben öt csapatfaulttal állt az ellenfél – sokat rontottunk a vonalról.

De mezőnyben is felborult a pálya, ami a dobószázalékokat illeti. Míg Nagy Dóra csapata hat perc alatt három pontnál beragadt, vendégeink kétszámjegyű egységen álltak. Túl a támadó „hatákonyságunkon”, védő oldalon sem legjobbunkat nyújtottuk, elmaradt kizárásokat leszedett pécsi támadólepattanók, büntetők és szinte bárhonnan érkezett vendégpontok tarkították az első negyedet. Annak csak a legvégére érkezett meg vezérként csapatunk élére Horváth Betti, kinek gyors öt pontjával kapaszkodtunk, tízen belülre kerültünk az első etap végére.

A folytatásra újból magához tért ellenfelünk, két újabb triplával növelték a különbséget, már a 25 pontot is átlépve. Védekezésbeli megingásainkat Nagy Dóra időkérésekor igyekezett korrigálni, zónára váltottunk, ami meg is élénkítette a második negyed hátralévő részét.

Betti és Flóra összjátékát Fruzsi triplája követte, de a padról is érkezett kosár, például Koch Dórától. Tartva a tízpontos differenciát, ekkor már kevésbé a pontszerzés, mint inkább a PINKK akcióinak megállítása volt hangsúlyos. Bármennyire is fellendült a játékunk, zónavédekezésünkön is megtalálta a rést a pécsi együttes, így nagyszünetre már tíz pont fölé nőtt a különbség.

Fordulás után ismét kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, ugyanakkor dobóformánk alig javult. Lilla és Fruzsi mellett a csereként beszálló kapitányunk, Székely-Horváth Zsuzsa is beköszönt a triplavonalról, azonban minden egyes alkalommal jött válasz a túloldalon. Ebben a dobópárbajban egyértelműen mi húztok a rövidebbet, magabiztosan tartotta a zárószakaszra 15 pontos előnyét a PINKK.

Korábbi elkeseredett kapaszkodási kísérleteinket követően a lányok önbizalma mélybe zuhant. Eltűnt az agresszivitás, a vállalkozószellem, a kommunikáció, így nem foroghatott a veszélyben a negyedik negyedben a pécsiek győzelme.

Végeredmény: MTK Budapest – PINKK Pécsi 424 51-77 (13-22, 13-17, 26-28, 9-20)

Legjobb dobóink: Székely-Horváth Zsuzsanna 11/6 pont, Wéber Fruzsina 9/6, Adamecz Lilla 8/3, Szabó Flóra 7, Horváth Bernadett 6

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Gratulálok a PINKK-nek, mi viszont az idei legrosszabb teljesítményünket nyújtottuk.

A temérdeksok védekezésbeli hiba megbosszulta magát, főleg úgy, hogy ellenfelünk összeszedett, precíz játékkal rukkolt elő. Míg nálunk egyedül Zsuzsi lépte át a tíz pontot, a pécsiek öt játékosa is ennyi, vagy ennél többel zárt. Csapatszinten üvöltő különbség volt a lepattanók (25-38), a mezőnyszázalékok között (17/49-28/53), amik remekül mutatják hol csúszott ki lányaink kezéből a találkozó.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!