Atlétika
Nemes Rita

Mindenkinek lehet jó dobása (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.04.23 Frissítve: 2015.04.23

Rendhagyó módon hívta fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a Föld napján. A flashmob mágnesként vonzotta a járókelőket.

Az MTK Törökbálint fiatal kosarasai kezében a labda hirtelen hulladékká vált. Arról pedig, hogy az újrahasznosítható pet palack, fém doboz, italos karton, vagy papír a megfelelő kukába kerüljön, szintén a sportolók gondoskodtak oly módon, hogy a repülő szemét alá, az éppen megfelelő tartályt tolták. Az akcióba bevonták a járókelőket és a Baross téren futkározó gyerekeket, akik izgalmas játékként élték meg a szokatlan szelektálást.
Végül minden apróság kapott egy tő virágot, hozzá cserepet és a Pusztazámori Hulladéklerakóban tavaly előállított 8 ezer tonna komposztból csipetnyit, hogy a helyszínen el is ültethessék a rájuk mosolygó növényt.
 
„A fővárosiak zöld hulladékából előállított komposzt a legjobb üzenet a Föld napján, hiszen az FKF Nonprofit Zrt. ezzel visszaadta a természetnek azt, amit mi, emberek elvettünk tőle." – mondta dr. Horváth Béla vezérigazgató.
 
A sportolók pedig – a nagy sikerű akcióval – arra hívták fel a figyelmet, hogy a szelektív hulladékgyűjtés tulajdonképpen gyerekjáték, mert mindenkinek lehet jó dobása... 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!