Atlétika
Magyari Zoltán

Mindenki egészséges, mindenki keményen dolgozik

Publikálva: 2020.11.04 Frissítve: 2020.11.04 Atlétika

Atlétika-szakosztályunk vezetőjével, Knipl Istvánnal beszélgettünk a felkészülés státuszáról.

Szeptemberben ért véget a szabadtéri atlétikai szezon, amely tele volt versenyekkel, és sportolóink szinte hétről hétre bizonyíthattak. Ezt követően pár hét pihenő járt mindenkinek, ám októbertől újra elkezdték a munkát. Knipl István elmondta, hogyan zajlanak jelenleg az edzések.

– Október 1-jén, különböző csoportokban elkezdődött a felkészülés. A dobóink még nem edzőtáboroztak, ők a Lantos Mihály Sportközpontban tartják a foglalkozásokat, de hamarosan mennek Tatára. Szabó Dezsőék – többek közt Krizsán Xéniával és dr. Nguyen Anasztáziával – kétszer ötnapos edzőtáborban alapoztak Győrben, míg Pogány Mihályék a magasugrókkal Tatán voltak, illetve hamarosan Mátraházára mennek. Kőkeményen folynak a tréningek, egyelőre az erőgyűjtés fázisában vagyunk. Mindenki egészséges, nincs vírusos versenyzőnk, tehát minden rendben van, zavartalanul dolgozhatnak a sportolók. További edzőtáborok is várnak még ránk, de külföldre – idén – semmiképpen nem megyünk, hiszen nincs értelme kockáztatni.

Az egyesületünket irányító szakembert arról is kérdeztük, milyen versenyekre lesz érdemes figyelni a télen.

– Furcsa év lesz: a nemzetközi versenynaptár már készen áll, lesz fedettpályás világbajnokság és Európa-bajnokság is. Akadnak olyan sportolóink, akik mindkettőn részt vehetnek majd, de vannak olyanok is, akiknek az Eb lehet a fő célkitűzés. A hazai szezon január végén rajtol, és márciusban már véget is ér, tehát mindössze másfél hónapig tart az idény. Valószínűleg mi is kivesszük a versenyszervezésből a részünket, és a Lantos Mihály Sportközpont is otthont ad egy-két viadalnak.

A fedettpályás idény különösen fontos lesz dr. Nguyen Anasztázia számára, aki decembertől újra megcélozhatja az olimpiai szintet, de rajta kívül többen is eljuthatnak világversenyekre.

– Naszti kényelmes helyzetben van, hiszen a világranglistán a 21., kvalifikációt érő pozícióban van, és az automatikus kvótát jelentő szintet decembertől kezdve bárhol megugorhatja. Előtte természetesen a világbajnokság és az Európa-bajnokság is ott van, persze van rá esély, hogy nem rendezik meg őket a pandémia miatt. Senkinek sem esett jól a sok halasztás, picit leült mindenki, de amikor a nyári versenyek jöttek, akkor mindenkinek megjött a munkakedve, és ez nem is múlt el. Moravcsik Angéla, Endrész Klaudia, Renner Luca és Jankovics Dani is rohamosan fejlődik, rájuk is érdemes lesz figyelni, hiszen elképzelhető, hogy lesz esélyük nemzetközi porondon is bizonyítani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!