Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Minden éremből jutott (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.09.01 Frissítve: 2019.09.01 Atlétika

Három arannyal zártuk a hétvégi szuper liga döntőjét.

A hétvégén a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték az atlétikai magyar szuper liga, illetve a serdülő magyar liga döntőjét. Az első MTK Budapest érem Nagy Marcellnek köszönhető, aki rúdugrásban 4.92 méterrel a harmadik helyet szerezte meg Simonváros Csanád és Kéri Tamás mögött.

A rúdugrás után magasugrásban is örülhettünk: Krizsán Xénia idei legjobbjával, 1.81 méterrel a dobogó második fokára állhatott fel. A szombati nap egyetlen egyéni csúcsa Moravcsik Angéla nevéhez fűződik, aki fantasztikus versenyzéssel, 58.30-as dobással ezüstérmet szerzett gerelyhajításban.

Nem maradtunk aranyérem nélkül az első napon, hiszen a szombati zárószámot, a távolugrást dr. Nguyen Anasztázia nyerte 6.70 méterrel, így mindössze hét centivel maradt el egyéni csúcsáról.

A második nap a serdülő korosztályban is aranyat ünnepelhettünk: Kováts Fanni 3.41-gyel nyerte a rúdugrást, míg Nonn Eszter a 4., Hornácsik Lili pedig a 7. helyet kaparintotta meg. Ugyanebben a számban a felnőtteknél is kék-fehér diadal született, köszönhetően Szabó Diana 4.02-es ugrásának.

Hármasugrásban sem tétlenkedtünk, hiszen Szabó Beatrix 11.84-gyel kiharcolta a harmadik helyet Nyisztor Petra és Hoffer Krisztina mögött. A hétvége utolsó MTK-s érdekeltségű száma a férfi gerelyhajítás volt. Ugyan Rivasz-Tóth Norbert legyőzhetetlennek bizonyult, Petz Barnabás 67-30-cal begyűjtötte az ezüstérmet, míg Jancsik Tamás 61.76-tal az 5. lett.

A hétvége serdülő eredményei ITT, a felnőtt eredmények pedig ITT találhatók.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!