Kézilabda
Dakos Noémi

Minden bizonytalan

Publikálva: 2020.03.23 Frissítve: 2020.03.29 Atlétika

Nguyen Anasztázia azon atlétáink közé tartozik, akiknek idén reális esélyük van az olimpiai részvétel kivívására – már ha lesz idén olimpia. Arra voltunk kíváncsiak, miként tud a jelenlegi helyzetben készülni, illetve egyáltalán tud-e, hiszen az edzéslehetőségeket jelentősen megnyirbálták, a körülmények nem éppen ideálisak ahhoz, hogy csak a feladatra figyeljen.

– Edzésben vagy?

– Igen, edzünk.

– Hol?

– A BOK-csarnokban tudunk edzeni, igaz, korlátozásokkal. Csak a listán szereplő emberek vehetik igénybe a létesítményt, és a nyitvatartás is rövidített. Így a napi két edzés már nehezebben megoldható.

– Mennyit tudtok elvégezni az ilyenkorra eltervezett edzésmunkából?

– Most könnyű hetünk volt, ezt szerencsére sikerült teljesen elvégeznünk, igaz, egy nap csúsztatással a Lantos Mihály Sporttelep bezárása miatt. A jövő azonban bizonytalanságokkal teli, igyekszünk mindenre felkészülni.

– Hogy állsz most célokkal, mi lebeg a szemed előtt?

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen semmi biztosat nem tudunk sem az olimpiáról, sem más versenyekről. Lehetséges, hogy eltolódik a versenyszezon. Igyekszünk a legjobbat kihozni helyzetből, de ez nyilván nem egyszerű.

– Egytől tízig hányast adnál a mostani hangulatodra, lelkiállapotodra, világlátásodra?

– Hullámzónak mondanám a hangulatom. Amikor az MTK pályáját bezárták, az kicsit szíven ütött. Nagyon rossz a bizonytalanság, nemcsak az olimpiával kapcsolatban, hanem a mindennapokban is. Azonban az edzések közben igyekszem nem ezzel foglalkozni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!