Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Minden a terv szerint halad

Publikálva: 2018.05.31 Frissítve: 2018.05.31

A budapesti Maccabi Európa Játékok szervezői a világszövetség kongresszusán összegezték az előkészületek első szakaszának tanulságait.

Május 26-án és 27-én rendezték az izraeli Ramat Ganban a Maccabi Világszövetség XXVIII. kongresszusát. Az eseményen részt vettek a jövő évi, Budapesten rendezendő Maccabi Európa Játékok szervezői is.

A magyar küldöttség tagjai szombat délelőtt Q&A session-t (azaz nyilvános kérdezz-feleleket) tartottak, ahol beszámoltak a négylépcsős nevezési folyamat első fázisának tanulságairól: mint például hogy az első visszajelzések alapján mely sportágak kerülnek biztosan a programba, és melyek kétségesek.

Másnap délelőtt a küldöttek megválasztották a Maccabi Világszövetség új elnökét, Jack Terpinst, az új ügyvezetőt, Amir Peledet, illetve az új tisztségviselőket.

Vasárnap délután ismét a magyar küldöttség tartott prezentációt az EMG2019 szervezésének állásáról: Balázs Gábor beszámolt a játékok szerepéről a magyarországi zsidóság identitásának változásában, a vízről, mint a játékok szimbólumáról, illetve a kulturális és oktatási koncepcióról. Deutsch Balázs összegezte az eddigi tanulságokat, a különböző sportágak kilátásait. Végül, de nem utolsó sorban pedig Szőke Fanni számolt be a szállás, szállítás, a nyitó- és záróceremónia állásáról, illetve a júniusi, balatonfüredi labdarúgótornáról.

Ahogy azt korábban a Maccabi Európai Szövetség (EMC) elnöke is nyilatkozta: -  Az MTK Budapest tagja lett a Maccabi Európai Szövetségnek. Az, hogy a megnyitóünnepség helyszíne az Új Hidegkuti Nándor Stadion, az MTK Budapest otthona, ami a világméretű Maccabi család egyik stadionja, extra hozzáadott érték a játékok számára. A klub színei a kék és a fehér, akárcsak a Maccabi színei és a zsidóság színei, ez is az identitásunk része. A Maccabi mozgalom egészének nevében mondhatom, hogy hálásak vagyunk, hogy az MTK Budapest, a Maccabi VAC, a helyi zsidó közösség személyében ilyen partnereket találtunk Budapesten, hogy megrendezzék a játékokat a Maccabi mozgalomnak.

A Maccabi Európa Játékokat 2019. július 29. és augusztus 7. között Budapest rendezi
További részletek magyarul ITT, angolul ITT.

Minden a terv szerint halad

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!