Atlétika
Magyari Zoltán

Miklós Edit újra pontszerző szuper-G-ben

Publikálva: 2016.02.07 Frissítve: 2016.02.09 Sísportok

Nehéz terepen a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi mezőnyében.

Újra sikerült világkupapontokat szereznie Miklós Editnek, aki utolsóként rajtolva, a 29. helyen ért célba szuper-óriásműlesiklásban, a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Garmisch-Partenkirchenben rendezett versenyén.  A futamot a svájci Lara Gut nyerte, a német Viktoria Rebensburg és az amerikai Lindsey Vonn előtt. 

Miklós Edit az 56-os rajtszámmal, a mezőny utolsó tagjaként startolt az olvadt és igénybe vett pályán a garmischi világkupa szuper-G futamban. Ennek ellenére az első időmérő pontnál a 11. részidőt produkálta, majd jött a technikásabb középső szakasz, ahol kisebb lemaradást összeszedett ugyan, de végül – csupán 2.64 százados különbséggel az éllovas Lara Guthoz képest – a 29. helyen zárt. A szombati lesiklásban hetedik helyezett sízőnk két héttel ezelőtt szerezte szezonbeli első pontjait szuper-G-ben, újabb világkupapontjaival a szakági ranglista 39. helyén áll.

– Nehezek voltak a körülmények a pályán, és utolsóként rajtolva úgy érzem, a legjobbat hoztam ki magamból. A két nap tanulsága számomra, hogy mindig lehet még jobban teljesíteni, még összeszedettebbnek lenni. Összességében elégedett vagyok a hétvégi eredményekkel, de a szombati lesiklásban szerettem volna még szebb eredménnyel végezni – értékelte saját teljesítményét a verseny után Miklós Edit. 

A világkupa-sorozat a svájci Crans Montanában folytatódik a jövő héten, ahova Miklós Edit már kedden elutazik.

Szép volt Edit, gratulálunk!

(fotó: Agence Zoom)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!