Tenisz
Babos Tímea

Miklós Edit újabb pontszerzése

Publikálva: 2016.12.18 Frissítve: 2016.12.18 Sísportok

A 28. helyen végzett Miklós Edit az alpesi sí világkupa-sorozat Val d'Isere-i szuperóriás-műlesikló futamában, így a szombati 12. helyezéséért járó pontjaival együtt összesen 25 világkupaponttal zárta a hétvégét. A szuper-G győztese a svájci Lara Gut lett.

A legeredményesebb magyar síző jó formában várta a Val d'Isere-i verseny hétvégét. Miklós Edit a szombati lesiklófutamban – kisebb hiba miatt – a tizenkettedik helyen végzett. Következett idei utolsó futama, a szuper-g verseny, ahol az MTK Budapest sízője huszonegyedikként vágott neki a távnak. A pálya nehéznek és kissé buckásnak bizonyult, mellyel meggyűlt a versenyzők baja: az 56 indulóból csupán 39-en értek célba. Miklós Edit, ahogy mindig, ezúttal is tiszta menetre készült, és arra, hogy tartani tudja az időt az élen állókkal. A felső szakaszt jól teljesítette, a középső technikás résznél is koncentráltan sízett, az ugratót viszont nem sikerült optimálisan vennie, és sokat veszített sebességéből.  Végül tizenhetedikként ért célba, az őt követők közül néhányan még meg tudták előzni, így végül a 28. lett.

Jelenleg összetettben a 18. helyen áll, míg a szuperóriás-műlesiklás szakági rangsorában a 23. Legerősebb számában, lesiklásban az 5. helyen várja a folytatást. Edit idén már nem indul a világkupában, legközelebb január közepén, az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben áll rajthoz.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!