Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Miklós Edit újabb elismerést kapott

Publikálva: 2016.05.28 Frissítve: 2016.05.28 Sísportok

Pénteken bajnokait, szakembereit, és önkénteseit köszöntötte a Magyar Sí Szövetség, a Sportpáholy Alapítvánnyal közösen rendezett ünnepi vacsorán, a budapesti Gerbeaud Átrium termében.

A magyar sísport legeredményesebb versenyzője, az olimpiai hetedik helyezett és világkupa-dobogós Miklós Edit, a díj megalapítása óta minden évben elismerésben részesült.

Idén a lillehammeri ifjúsági téli olimpián sikeresen szereplő versenyzőknek is emlékplakettet adott át a szövetség vezetősége.

Továbbá a rangos eseményen bemutatkozott Miklós Edit csapatának két új szakembere is.

A Magyar Sí Szövetség minden versenyidény végén az elmúlt szezon legnagyobb sikereit ünnepli, melyek közül kiemelkedik az MTK Budapest alpesi sízője, Miklós Edit, aki idén ugyan nem állhatott pódiumra, de így is kiválóan teljesített a világkupa-sorozatban.

Az est során emlékplakettet kaptak – többek között – a szövetség legeredményesebb sportolói, köztük a lillehammeri ifjúsági téli olimpián kiválóan szereplő Szőllős Barnabás, alpesi síző és a Herneczky Áron, Veres Mirella alkotta biatlon vegyesváltó is.

A vacsorán dr. Kaszó Klára, ügyvezető elnök bejelentette, hogy Miklós Edit munkáját a svájci Stefan Abplanalp vezetőedző mellett, ezentúl az osztrák David Schweninger edző és a szlovén, Miha Dolinar szervízember is segíti, a síző szárazedzéseket pedig továbbra is Zakariás Zsolt irányítja.

A díjazottak:

Miklós Edit, aki a szezon legjobb versenyzője  címet kapta. Az MTK Budapest alpesi sízője, a világkupában a 2015/16-os idényben valamennyi lesikló futamában és kétszer szuper óriás-műlesiklásban is pontot szerzett, négy top tízes helyezést tudhat magáénak, így pályafutása legstabilabb évét zárta.

Díjat vehetett még át Stark Márton, a szezon edzője, Szőllős Barnabás,  a szezon utánpótlás-sportolója, Szőcs Emőke, a szezon legsikeresebb északi sportolója, Veres Mirella és Herneczky Áron, a szezon legjobb csapata, valamint Straub György, a több évtizedes önkéntes munkájáért.

(A képről hiányzik két díjazott: Szőllős Barnabás, aki külföldön tartózkodik, és Straub György)

Az elismeréseket dr. Kaszó Klára ügyvezető elnök és Gótzy Antal alelnök adta át.

Mindenkinek tiszta szívből gratulálunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!