Vívás – kard
Szatmári András

Miklós Edit új edzővel készül

Publikálva: 2016.04.13 Frissítve: 2016.04.12 Sísportok

A Magyar Sí Szövetség közleménye szerint, az MTK Budapest 28 éves versenyzője a 2016/17-es szezonnak Stefan Abplanalp vezetésével vág neki, a cél pedig az, hogy a világkupasorozatban dobogós helyezéseket szerezzen, a jövő évi St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as, pjongcsangi téli olimpián pedig pályafutása legjobb eredményét érje el.

Stefan Abplanalp az előző szezonban a svájci női csapatnál dolgozott, korábban pedig többek között az olimpiai és világbajnok amerikai Lindsey Vonn, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította.

Miklós Edit, az elmúlt szezon elején vált meg korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmanntól, s szinte a teljes idényben egyedül készült és versenyzett. A magyar síző – aki lesiklásban a 14. helyen végzett a vk-sorozatban – néhány hét múlva kezdi meg a közös munkát új edzőjével.

Kaszó Klára, az MSíSZ ügyvezető elnöke így nyilatkozott az új edző kinevezése kapcsán:

– A szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki velünk együtt szeretne sporttörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is. A szövetség további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a síző felkészülésének körülményeit ideális szintre emelje.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!