Kézilabda
Koronczai Petra

Miklós Edit túl a műtéten (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.01.16 Frissítve: 2017.01.16 Sísportok

Féléves kihagyás vár az MTK Budapest versenyzőjére.

Miklós Edit vasárnap délelőtt, az Altenmarkt-Zauchensee-ben zajló lesiklóverseny hivatalos edzésén bukott, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az első hírek szerint a 28 éves alpesi síző szalagszakadást szenvedett, amelynek következtében egy darab csont levált, és a porc is megsérült a jobb térdében.

Editet vasárnap este 9 óra körül kezdték el operálni, és hajnali 1 órakor tolták ki a műtőből – mesélte Kapitány Ildikó, a Magyar Sí Szövetség főtitkára. – Amikor felébresztették, félálomban először azt kérdezte a nővértől és az aneszteziológustól, hogy mikor lesz edzés. A körülményekhez képest jól van, már reggelizett, és várja orvosát, aki műtötte, hogy beszámoljon neki a részletekről.

Edit a pálya felső szakaszán nagy sebességgel haladt, mikor a bal léce megakadt a hóban, szétcsúsztak a lábai. Ezt követően elvesztette egyensúlyát, többször átfordult a tengelye körül, ráadásul az egyik léce nem oldott le.

A jobb térdemben részleges keresztszalag-szakadás volt, de nem kellett pótolni, meg tudták oldani műtéttel – idézte fel a beavatkozást az alpesi síző. – A térdkalácson még nem tudom, milyen beavatkozást végeztek el, de ott is roncsolódás volt. A meniscust visszavarrták szintén a jobb térdemben. A balban az elülső keresztszalag elszakadt és pótolni kellett, abban is a meniscus volt sérült, plusz az oldalsó szalag. Ez 70-80 százalékos információ, melyet a gyógytornász mondott, nem a hivatalos diagnózis. Ma pihennem kell, még nem kelhetek fel, és várom a doktort, hogy tudjak beszélni vele.

Az MTK Budapest versenyzőjére előreláthatólag hat hónapos kihagyás vár, ám az ősszel már visszatérhet, így akár a jövő évi olimpián is ott lehet, Pjongcsangban.

(forrás: Magyar Sí Szövetség)

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!