Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Miklós Edit kapta a MOB „Nők sportjáért 2015” díjat

Publikálva: 2015.03.18 Frissítve: 2015.03.18 Sísportok

A sportoló olimpiai hetedik helyezésével és a Világkupában elért kiváló eredményeivel vívta ki a rangos elismerést.

A Nők sportjáért díjakat 2002 óta adja át minden esztendőben a Magyar Olimpiai Bizottság, a hölgyek sportban betöltött szerepvállalását, aktivitását, eredményeit elismerve, négy kategóriában díjazva a honi sportélet kiválóságait. 

A MOB Nők sportjáért díjakat négy kategóriában adták át a MOM Kulturális Központban, kedden délután.

A díjakat Borkai Zsolt MOB-elnök mellett Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja, a MOB Nők a Sportban Bizottságának elnöke adta át.

A XXII. Téli Olimpiai Játékokat 2014. február 7. és 23. között rendezték Szocsiban. Oroszország ekkor volt először házigazdája téli olimpiának. A játékokon 88 nemzet 3000 sportolója és 15 sportág 98 versenyszáma szerepelt. Az ötkarikás eseményen 16 magyar sportoló vett részt.

Miklós Edit Krasznaja Poljanán, a Rosa Hutor alpesi síközpontban 7. helyezést ért el lesiklásban, ezzel egy olimpiai pontot szerzett. Eredménye az alpesi számban, illetve az összes síszakágat tekintve is minden idők legjobb magyar olimpiai síeredménye. A sportolónő 2014. március 2-án a svájci Crans Montana-i világkupaversenyen ötödik helyezést ért el szintén lesiklásban.

Miklós Edit, meribeli Világkupa-szereplése miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!