Kézilabda
Kekezovity Anna

Miénk az ország negyedik legjobb csapata

Publikálva: 2016.05.03 Frissítve: 2016.05.02

Csapatunk negyedik helyen végzett az U20 országos döntőben, amihez nagy gratuláció mind a játékosoknak, mind pedig a szakmai stábnak.

Az MTK Törökbálint U20-as csapata, egymás után második évben jutott be az országos döntőbe.

Jakab Péter, Boinitzer Dávid és Horváth Kristóf vezérletével, együttesünk a negyeddöntőben legyőzte a magyar kosárlabda zászlóshajós klubját, a Szolnoki Olaj KK utánpótlásgárdáját, majd a legjobb négy között is helytállt, végül negyedik lett.

A bronzmérkőzésen: Alba Fehérvár-DKKA U20 – MTK Törökbálint U20  82-62 (19-14, 22-11, 15-21, 26-16).

Sajnos, magas poszton játszó kosarasaink sorra kapták a faultokat, és keveset tölthettek a pályán, pedig amikor ott voltak, versenyben voltunk a házigazdákkal.

Az ötödik percben, 11-9-re vezetett a hazai gárda, de akkorra már centerünk, Szántó András ellen háromszor is véleményes szabálytalanságot fújtak és Máriás Gergőnek is két faultja volt, majd 15-12-nél ő is megkapta a harmadikat. Az első negyedet a fehérváriak részéről Dennis Adegbite és Aleksa Brbaklic pontjai zárták, így 19-14 volt az állás.

A magassági fölényben lévő hazaiak 24-14-re megléptek, de amikor magasaink pályán voltak, 24-18-ra feljöttünk. Sajnos, Szántó és Máriás rögtön kapott még egy-egy személyit, így már négy volt mindkettőjüknek. Ezután nem tudtunk mit kezdeni a magassági hátránnyal, ráadásul az óriási tehetség, Filipovics Márkó tarthatatlan volt, és 37-19-re elment az Alba Fehérvár. A nagyszünet előtt még feljöttünk 38-25-re, de Filipovics buzzer beater triplájával a félidőre 41-25-re alakult az állás.

A harmadik negyedet, próba-szerencse alapon, megint a komplett szerkezettel kezdtük, és Horváth Kristóf, Jakab Péter és Boinitzer Dávid vezérletével fokozatosan közelítettük ellenfelünket. Hat perc után már csak nyolc pont volt a hátrányunk (49-41). Szántó András gyorsan meg is kapta a kipontozódást jelentő ötödik személyijét. Újra elhúztak a hazaiak (56-41), de a negyed végére, Boinitzer és Jakab pontjaival, megint feljöttünk tízre (56-46).

A záró játékrész első megmozdulása után Máriás is megkapta az ötödik faultot. Továbbra is nagy elánnal küzdött együttesünk, és harcos, szívós védekezéssel igyekezett ellensúlyozni a magassági hátrányt. Ez jó darabig sikerült is, a negyed derekán 64-55 volt az állás. Amikor látszott, hogy ezt a meccset nem tudjuk megnyerni, Szarvas Gábor úgy döntött, hogy 70-57-nél lehozza a vezéreket, és mindenkinek játéklehetőséget ad. Bár ezután is láthattunk néhány szép megoldást a mieinktől, a végére nőtt a különbség, és a mérkőzésen látottakhoz képest nagyobb különbségű lett a hazai győzelem.

Bár a bronzmérkőzésen nem sikerült az újabb bravúr, így is csak a legnagyobb dicséret illeti utánpótlás-együttesünket. Önmagában már az nagy dolog, hogy egymás utáni második évben sikerült bejutnunk az U20 országos döntőbe, az pedig, hogy ott megszereztük a negyedik helyezést, megsüvegelendő teljesítmény. Gratulálunk a játékosoknak és a Szarvas Gábor-Bódi Ferenc edzőpárosnak!

Hab a tortán, hogy a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó és sok extrát is produkáló Horváth Kristóf bekerült az U20 országos döntő All-Star ötösébe. Ehhez neki is külön gratulálunk. Azt pedig büszkén állapítjuk meg, hogy a fináléban szerepelt tizenkét játékosunk közül nyolc, még az ELITE Basketben kezdett el kosárlabdázni, többen már 2005-ben nálunk pattogtatták a labdát.

Reméljük, hogy játékosaink élvezték a részvételt, és ez további erőt ad számukra a folytatáshoz.

Az U20 országos döntő végeredménye:

1. Pécsi VSK-Pannonpower, 2. Falco KC Szombathely, 3. Alba Fehérvár-Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, 4. MTK Törökbálint, 5. Budapest Honvéd, 6. Vasas Akadémia, 7. Szolnoki Olaj KK, 8. Vásárhelyi KS.

Jakab Péter, Boinitzer Dávid és az All-Star Horváth Kristóf, nagyon magas szintű kosárlabdát mutatott be az egész tornán. A mi klubunkban ők már most a felnőtt csapat meghatározó játékosai, és példaképek az utánpótláskorú gyerekeink számára. Spiriev Attila, igazgató az egész tornán ott volt a meccseken, és végig buzdította a csapatot. A döntőn elért negyedik helyezésünk visszajelzése annak, hogy jelenleg hol tartunk. A munkát folytatjuk még keményebben, még odaadóbban.

A 2015/16-os bajnokság során a következő játékosok alkották az MTK Törökbálint U20-as keretét, ők vívták ki a döntőbe jutást, majd a nagyszerű negyedik helyezést:

Bagi Donát, Bernacchini Dániel, Bognár Mátyás, Boinitzer Dávid, Dobos Márk, Fernengel Bálint, Gonda Zsombor, Halász Benjámin, Horváth Gergely, Horváth Kristóf, Jakab Péter, Kotschy András, Máriás Gergely, Major Gergely, Máriás Gergely, Mészáros Bence, Mostbacher Antal, Nagy Adrián, Szántó András, Takács-Varga Bendegúz, Tóth András, Tóth Richárd

A csapat edzői: Szarvas Gábor, Bódi Ferenc, Trepák Zoltán.

A találkozó után mindkét szakvezető értékelt:

Góbi Henrik (Alba Fehérvár-DKKA U20): – Gratulálok a fiúknak, nagyszerű győzelem volt! Köszönöm az egész éves munkájukat.

Szarvas Gábor (MTK Törökbálint U20): – Azzal, hogy legyőztük a Szolnokot, majd küzdelmes meccset játszottunk a későbbi bajnok Péccsel, végül a bronzmeccsen sem vallottunk szégyent, megmutattuk, hogy jól dolgozunk a mindennapokban. Kíváncsian várom, hogy a nyolcas döntőn megjelent játékosok közül hányan fognak lehetőséget kapni a közeljövőben a felnőtt bajnokságokban, főleg az NB I/A csoportjában.  Ezek a gyerekek tehetségesek, lelkesek, és kosárlabdázók szeretnének lenni. Rajtunk, edzőkön és a klubokon múlik csak, hogy segítjük-e őket ebben, vagy megfosztjuk őket álmaik elérésétől. Mi vagyunk az ország negyedik legjobb U20-as csapata. Holnaptól dolgozunk tovább, hogy minél több magyar játékost fejlesszünk, építsünk, neveljünk. Köszönöm a csapatomnak, hogy itt lehettem, fantasztikus hétvége volt.

Egyéb információkat ITT és ITT találnak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!