Atlétika
Szabó Beatrix

Micsoda játék! - győzelem DVTK ellen

Publikálva: 2021.01.10 Frissítve: 2021.01.10 Kosárlabda női

Hazai pályán tizenhatodik mérkőzésén nyolcadik győzelméért lépett parkettre a TFSE-MTK Budapest női első osztályú kosárlabdacsapata az Aluinvent DVTK ellen. Színvonalas mérkőzésen, fantasztikus támadójátékkal és több jó egyéni teljesítménnyel 92–84-es kék-fehér siker született.

A miskolciak három győzelem után látogattak el a fővárosba, míg Magyar Bianka együttese a Cegléd otthonában szenvedett vereséget a legutóbbi fordulóban. A rendkívül szoros középmezőnyben, az alapszakasz végéhez közeledve minden mérkőzésnek hatalmas jelentősége van, így a szóban forgónak is…

Kiss Angelika büntetőjével indult a találkozó, majd Nevana Markovics és Alisa Jenkins pontjaival a hazaiakhoz került az előny. Keyona Hayes vezetésével a DVTK négy ponttal meglógott (4–8), azonban csapatunk elkapta a fonalat, a két Jenkins és Bernáth Réka kosaraival 13–8-ra módosult az állás. Öt perc elteltével máris időt kellett kérnie a vendégek mesterének, Földi Attilának. Pusztai Petra és Medgyessy Dóra találataival újra a vendégeknél volt az előny (15–16), majd beindult az MTK-henger: Németh Alma, Bernáth és Chanise Jenkins vezérletével tizenegy pontos előnyt épített ki az első negyed végére (28-17).

A második játékrészt is a kék-fehérek kezdték jobban, majd a DVTK Pusztai és Hayes kosaraival öt pontra zárkózott (34–29). Dúl Panka és Chanise Jenkins újra tíz fölé tornázta a két csapat közötti különbséget. A DVTK-időkérés után tíz pontra csökkent az előny, Magyar Biankának időt kellett kérnie két perccel a negyed vége előtt. Az edzői intelmek hatottak, hiszen Chanise Jenkins és Dúl pontjaival ismét nyílt az olló (47–34). Csapatunk ötvenedik pontját Markovics triplája jelentette. Az MTK eredményes támadójátékkal tizenhat pontos előnnyel zárta az első félidőt (52–36).

A nagyszünet után a miskolciak kezdtek jobban, Chanel Mokango, Hayes, és Kányási Veronika kosaraival tízen belülre zárkóztak, azonban Németh és Alisa Jenkins újra tizenöt pontra növelte a differenciát (64–49). Az utolsó percek Jenkinsékről szóltak, a harmadik negyed után 70–50-et mutatott az eredményjelző.

Hayes pontjaival és Herman Aliz sérülésével kezdődött a záróetap. A DVTK szigorított a védekezésén, az MTK nem találta ennek az ellenszerét. Medgyessy és Hayes pontjaival nyolcra zárkóztak, Magyar Biankának időt kellett kérnie (74–62). Idegesebbé vált az MTK, sok hiba csúszott a játékba, továbbá technikai hibát is megítéltek a játékvezetők csapatunk kárára. Mokango és Bernáth kosarai, valamint Alisa Jenkins eladott labdája után 76–71-nél ismét hazai időkérés következett. A TFSE meg tudott újulni, Bernáth és Alisa Jenkins kosarai után kilenc pontra nőtt az előny (81–72). A hajrában Bernáth és Markovics vezérletével ellépet a TFSE, a mérkőzést Kiss Angelika kosara zárta (92–84). Az MTK nyolcadik győzelmével továbbra is rájátszást érő helyen áll a női első osztályú kosárlabda-bajnokságban.

TFSE-MTK BUDAPEST–ALUINVENT DVTK 92–84 (28–19, 24–17, 20–16, 20–32)
Alisia Jenkins 24/6, Bernáth Réka 18/6, Chanise Jenkins 15/15, Nevana Markovic 12/6, Dúl Panka 10/6, Németh Alma 8, Katona Szidónia 3/3, Herman Aliz 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!