Vívás – kard
Szatmári András

Mély vízben

Publikálva: 2015.10.04 Frissítve: 2015.10.02 Röplabda

Az edzői pályafutását az MTK Budapestben kezdő Leiszt Máté, másfél hónapja dolgozik Hollósy László mellett, illetve a juniorok vezetőedzőjeként. A tapasztalatairól kérdeztük a fiatal trénert.

– Meglehetős mély vízbe dobtak, hiszen életed első komoly edzői megbízatása, hogy Hollósy László mellett másodedzőként és a junior csapat vezetőedzőjeként dolgozol. Mennyire szoktál bele?

– Másfél hónapja kezdtem a munkát. Bevallom őszintén, picit tartottam a dologtól, pont azért mert mély a víz. Emellett persze nagyon vártam is ezt a feladatot. Szerencsére, már az elejétől kezdve fennakadás nélkül tudtam dolgozni. Az előző félévben még pályán voltam, tehát nagy a változás. Sokat segített, hogy ismertem a csapatból mindenkit. Laci tényleg igazi partnerként kezel, így ez tetszik nekem és nagyon hamar sikerült hozzászoknom a nagyobb felelősséghez.

– Azt tudjuk, hogy ő maximalista. Óvatosan kell bánni azokkal a feladatokkal, amelyekkel megbíz, mert, a teljesítést nyilvánvalóan számon is kéri. Eddig sikerült mindent úgy csinálnod, ahogy neki tetszik?

– Rokon lelkek vagyunk, mert én is maximalista vagyok, ezért is lehetünk jó páros, hiszen ugyanazokat az elveket valljuk. Magam is elég kemény vagyok a lányokkal. Eddig még nem érkezett kritika, hogy változtassak valamin.

– Valamennyire megmaradtál játékosnak is. Hogy tudod majd, a strandröpis feladataiddal az edzőit összeegyeztetni?

– A következő évi felkészülés már elkezdődött, de egyelőre még jól megy együtt a kettő. Ez nyilván a pihenés rovására megy, de nincs ezzel probléma, és reméljük, hogy ezután sem lesz.

– Laci megszerezte azt a hihetetlenül magas FIVB végzettséget. Ezzel érezzük azt, hogy nekünk most olyan mesterünk van, akin semmi sem fog múlni, most már csak a pályán kell teljesíteni és mindent meg fogunk tudni csinálni?

– Lacinak nem ez a papír hiányzott ahhoz, hogy meg tudjon mondani mindent. Hihetetlenül nagy tudású szakember és követendő példa minden edző számára az a precizitás és hozzáállás, ahogy ő dolgozik. Én már ebben a másfél hónapban többet tanultam tőle, mint eddig bármikor. Azt is vegyük figyelembe, hogy Magyarországon ő az egyetlen edző, aki most már nemcsak a hármas, hanem a kettes szintet is teljesítette. Büszke vagyok, hogy vele dolgozhatok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!