Atlétika
Nagy Marcell

Méltó ellenfelei voltunk a Békéscsabának (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2019.12.01 Frissítve: 2019.12.01 Röplabda

A pontszerzés egyelőre nem sikerült, de szettet már tudtunk rabolni a BRSE ellen.

MTK Budapest–Békéscsabai RSE 1:3 (–17, 29, –14, –21)
Budaörs, 200 néző
Vezette: Mezőffy, Soltész (Barabás, Gyulai)

MTK Budapest: Durst 2, Zólyomi 13, Kiss G. 6, Takács D. 13, Petőváry 19, Király A. 8
Cserék: Nagy F., Szalai A. (liberók), Vezsenyi, Lesi, Godó 3, Kökény
Vezetőedző: Tóth Gábor

BRSE: Glemboczki 1, Bodnár D. 9, Evans 3, Bodovics 14, Klarics 18, Dapics 13
Cserék: Molcsányi (liberó), Fábián, Szedmák 2, Sebestyén 6
Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

A női röplabda Extraliga 8. fordulójában csapatunk a BRSÉ-t látta vendégül Budaörsön. A két együttes októberi találkozója sima, 3:0-ás békéscsabai győzelemmel végződött, és a papírforma ezúttal is Vasja Samec tanítványai mellett szólt.

Remekül kapta el a rajtot a BRSE, pár perc után már 8-2-re vezetett a vendégcsapat. A mieink igen megilletődötten, álmosan kezdtek, ekkor sokakban talán már felsejlett az októberi mérkőzés. Petőváry Panniék azonban nem pánikoltak, megkezdték a felzárkózást, és 12-12-nél utol is érték a Békéscsabát. A vezetést azonban már nem tudtuk átvenni. Olyannyira nem, hogy az egyenlítést hat gyors vendégpont követte, és az előny már elegendőnek bizonyult rutinos ellenfelünk számára a játszma megnyeréséhez (17-25).

Eleinte a második szett is a vendégek szája íze szerint alakult, Tóth Gábornak előbb 5-8-nál, majd 11-15-nél kellett időt kérnie, hogy rendet tegyen a fejekben. Szavai ezúttal nyitott fülekre találtak, 21-20-nál – Király Ancsi blokkját követően – a vezetést is átvettük. A hajrá őrült izgalmakat hozott, hol az egyik, hol a másik csapat jutott szettlabdához, de lezárni egyik se tudta a játékrészt. 29-29-et követően aztán előbb Glemboczki Zóra ütése landolt a hálóban, majd Karla Klaricsé a pályán kívül, így megszületett a várva várt első szettgyőzelem a „négy nagy” egyike ellen (31-29).

A harmadik szettben 5-1-nél úgy tűnt, vérszemet kaptak mieink, azonban a Békéscsaba pont attól vált európai szinten is meghatározó csapattá az elmúlt években, mert innen is vissza tudott jönni, sőt, még eggyel magasabb sebességbe kapcsolt. 13-17-nél kérte ki második idejét vezetőedzőnk, ekkor azonban már nem volt megállás, villámgyorsan behúzta a harmadik játszmát a BRSE (14-25).

A negyedik szetthez érve sem lassított Vasja Samec együttese, szinte végig három-négy pontos előnyben volt a mieinkkel szemben. Csapatunk a hajrához közeledve, 20-21-nél járt a legközelebb az egyenlítéshez, de a rutinos békéscsabaiak ekkor már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, így három ponttal térhettek haza (21-25).

Ha pontot ezúttal nem is tudtuk szerezni, mégis megtört a jég: csapatunk régóta szeretett volna szettet nyerni a Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza, Vasas kvartett ellen. Nincs azonban sok idő a pihenésre, mivel december 3-án már a Vasast látjuk vendégül a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!