Atlétika
Szabó Beatrix

Megvan az első győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.11.19 Frissítve: 2020.11.18 Röplabda

3:0-ra nyertük a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonását.

MTK Budapest–DSZC-Eötvös DSE 3:0 (15, 17, 16)
Városmajor, zárt kapus
Vezette: Varga A., Horváth M.

MTK Budapest: Kilyénfalvi, Godó, Berkó, Papp O., Dani, Császár
Csere: Szalai, Sátorhelyi (liberók), Borsos, Hajós, Petri
Vezetőedző: Leiszt Máté

DSZC-Eötvös DSE: Vaida, Takács D., Young, Fehér A., Tóth K., Máté
Csere: Fehérvári, Papp Cs. (liberók), Molnár V., Béni, Vidakovics, Kerekes
Vezetőedző: Szombathy András

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a DSZC-Eötvös DSE várt csapatunkra. A párharc első felvonását szerda este rendezték a Városmajorban. Leiszt Máté három helyen változtatott a Nyíregyháza ellen látott kezdő csapaton: Durst, Szerencsés-Miklai és Vezsenyi ezúttal pihent, a helyükön Berkó, Dani és Császár kapott lehetőséget.

A vendégek kicsit megilletődötten kezdték a mérkőzést, hamar elhúztunk, és az első szettet – relatíve – simán behúztuk. A fiatalok szemmel láthatóan élvezték a pályán töltött perceket, meghálálták a bizalmat, Császár Norina pedig vezére volt a csapatnak, kiválóan mezőnyözött.

A második játszmában feljavult az Eötvös DSE teljesítménye, egészen a játékrész derekáig vezetett az immár kifejezetten bátran játszó vendégcsapat. Szerencsére idővel vissza tudtuk venni az irányítást, és nyolcgólos előnnyel zártuk a szettet.

A harmadik játszmát rémálomszerűen kezdtük, Leiszt Máté 2-7-es állásnál ki is kérte első idejét. Nem tudni, mi hangzott el pontosan, de működött. A játékmegszakítást követően 8-1-es szériát produkált csapatunk, és átvette a vezetést. Innen már nem is volt megállás, behúztuk a harmadik szettet is, így kényelmes helyzetből várhatjuk a derecskei visszavágót.

Megvan tehát a szezonbeli első győzelem, de nincs megállás, vasárnap már Miskolcra látogatunk az Extraligában.

Leiszt Máté:Nagyon örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket a szezonban, lélektanilag nagyon fontos volt. Vannak terveink a Magyar Kupában, fontos volt, hogy ilyen magabiztosan abszolváltuk az első meccset. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, és helyenként a mutatott játékkal is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!