Atlétika
Krizsán Xénia

Megvan az első! (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.25 Frissítve: 2017.02.27 Labdarúgás

Nagyot küzdve, idén először nyert idegenben csapatunk, ráadásul Torghelle Sándor nélkül.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Az M4 Sport összefoglalója itt.

DVTK – MTK Budapest 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Ramos (öngól, 16.) Fülöp (41.), illetve Gera (6.), Kolomoec (53.), Kanta (73.)

Mezőkövesdi Városi Stadion, 1646 néző

Vezette: Erdős József (Viszokai, Becséri, Szalai, Solymosi, Nazsa)

DVTK: Antal – Nagy, Lipták, Jagodinskis, Tamás – Dausvili (Novothny 77.), Elek, Vela, Nono (Busa 60.), Fülöp (Makrai 77.)  – Szarka

Vezetőedző: Horváth Ferenc

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Katona, Kanta, Vogyicska (Borbély 66.) – Gera (Nikházi 66.), Kolomoec (Martínez 89.), Ramos

Vezetőedző: Tamási Zsolt

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, a 3. percben jobb oldali beadás után Bakinak kellett felszabadítani, aki olyan erővel találta el a labdát, hogy az a szó-szoros értelmében kirepült a stadionból.

Pár perccel később Kanta tette ki a labdát a jobb szélre Gerának, aki befelé húzott, majd lőtt; az első próbálkozását még blokkolták a védők, de a lepattanót ballal, gyönyörű szépen lőtte a rövid alsóba. Antalnak esélye sem volt odaérni, hiszen a labda még a kapufát is érintette.

Sajnos csak a 16. percig örülhettünk, ugyanis ekkor a Diósgyőr jöhetett szabadrúgással 35 méterre a kapunktól, Fülöp ívelését követően pedig Ramosról pattant Petkovics kapujába a labda. A gólra két bal oldali támadással válaszolt az MTK: előbb Kolomoec lőtt mellé, majd Ramos életerős próbálkozását hárította Antal.

A 24. percben ismét Ramos került a tizenhatoson belül helyzetbe Gera remek passza után, de a brazil csatár lövését a gólvonalról blokkolták, ezután pedig Baki jobb oldalról eleresztett lövését Antal hárította. A félidő közepét mezőnyjáték jellemezte, egyik csapat sem tudott igazán érvényesülni, és a nagy helyzetek is elmaradtak.

Egészen a 41. percig, amikor Gera keresztlabdája után Kolomoec léphetett ki, majd a tizenhatos sarkáról a bal lába felé cselezett, de lövése az oldalvonal felé repült. Ebből rögtön ellentámadást indítottak a hazaiak, Vela lépett ki a jobb oldalon, centerezett szépen középre, Fülöp pedig a kapu hosszú sarkába bólintott.

A gól után ismét MTK helyzet következett, de Vadnai beadása után Kolomoec ígéretes lövését blokkolták a miskolci hátvédek. A félidő vége előtt még Kanta besárgult, amikor szabálytalanul megállította a piros-fehérek ellentámadását, de gól már nem született, így egygólos DVTK vezetésnél jöhetett a forduló.

A második játékrész elején a miskolci szurkolók két alkalommal is tizenegyest szerettek volna látni, de Erdős sípja néma maradt. Az 53. percben jött az első valamirevaló helyzet: Kanta lépett ki a bal szélen, majd adott be Kolomoecnek, aki pazar mozdulattal, ballal a kapu jobb felső sarkába lőtt, így ismét döntetlen volt az állás.

Ezután a 61. percben távoli lövéssel próbálkozott a DVTK, majd később Ramos fejelhetett, de egyik kísérlet sem okozott nagy problémát. A 66. percben Tamási Zsolt Borbélyt és Nikházit is pályára küldte, így a téli felkészülés alatt sokat használt 4-4-2-es rendszerre ált át a csapat.

A 69. percben mégis a Diósgyőr veszélyeztetett, de ezúttal Lipták fejese elkerülte a kaput. A 73. percben újabb fordulat következett: Kanta harcolt ki szabadrúgást 24 méterre a DVTK kapujától, majd gyönyörű mozdulattal lőtt a rögzített helyzetből a kapuba.

A középkezdés után a miskolciak előtt alakult ki helyzet, de Szarka kisodródott helyzetből csak Petkovicsba tudta lőni a labdát. A helyzetek futószalagon jöttek, a 75. percben Vadnai lépett ki a bal szélen, pöckölt jobbal a labdába, de Antal a helyén volt.

Ezután Novothny és Makrai személyében két új embert is behozott Horváth Ferenc, aminek majdnem azonnal meg is lett az eredménye, amikor az MTK kapuja előtt alakult ki kavarodás, de Novothny lövése lelassult, és könnyű préda volt Petkovics számára.

Novothny pár perccel később újra helyzetbe került, de Vela jobb oldali beívelése után fölé bombázott. A hajrában bátran jött előre a DVTK, míg a vendégek igyekeztek megtartani előnyüket. A 90. percben Busai próbálkozott távolról, de kísérletét magabiztosan védte Petkovics, aki az egész meccsen remek teljesítményt nyújtott. Ezután már nem érte veszély az MTK kapuját, így sikerült kiharcolni az idei első idegenbeli győzelmünket.

Tamási Zsolt: Gratulálok a csapatnak a győzelemért innen is, sőt, mindkét csapatnak, hiszen rendkívül változatos mérkőzést játszottak. Nagyon magas hőfokon égett mindkét fél, ami nem okozott meglepetést, mivel szerintem a tavasz során rengeteg ilyen összecsapásunk lesz. A második félidőben a csapat olyan pluszt tudott hozzátenni a játékhoz, ami végül elég volt a győzelemhez.

Horváth Ferenc:Ugyanolyan idegesen kezdtük a találkozót, ahogy egész héten edzettünk, aztán sajnos az idegeskedésnek meg is lett az eredménye, korán kaptunk gólt. Aztán szép lassan átvettük az irányítást, megszereztük a vezetést is. A második félidő elején sem éreztem az MTK-ban hogy fordítani tudnak, de aztán lőttek egy gólt, és a végén a győzelmet is meg tudták szerezni. Megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzésére is, de erre ma nem voltunk képesek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!