Karate
Hárspataki Gábor

Röplabda: Megvan az első bajnoki győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.20 Frissítve: 2021.11.21 Röplabda

3:1-re nyertük a DVTK elleni rangadót.

MTK Budapest−DVTK 3:1 (18, 22, −20, 18)
Budaörs, 100 néző
Vezette: Ujházi, Mezőffy (Csizmarik, Radasovszki)

MTK Budapest: Giommarini 12, Kilyénfalvi 12, Windisch 19, Sziládi 12, Tettamanti 8, Berkó 3
Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Borsos 1, Boskó 2, Tatár 2, Varga B.
Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Kuzelová 1, Sylejmani 11, Godó 14, Kiss E. 8, Kalmár V. 4, Baidiuk 7
Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri 1, Sitku, Jovics 2, Zsofnyák
Vezetőedző: Farkas Mihály

A női röplabda Extraliga 6. fordulójában csapatunk a Godó Pannival felálló DVTK-t látta vendégül Budaörsön.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, Leiszt Máté már 4:8-nál kikérte első idejét, hogy rendet tegyen a fejekben. Nem sokkal később, 10:10-nél már kollégája, Farkas Mihály tett ugyanígy. A folytatásban is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, aztán 19-18 után 6-0-s rohammal lezárták az első játszmát a hazaiak (25:18).

A második szett is az előzőhez hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Leiszt Máté tanítványai a legutóbbi két bajnokihoz képest ezúttal kissé visszafogottabb teljesítménnyel rukkoltak elő, így sokáig nem tudták lerázni ellenfelüket, de hajrában ismét felül tudtak kerekedni ellenfelükön (25:22).

A harmadik játszmában kicsit alábbhagyott a mieink figyelme, így végig a vendégek irányították a játékot. Végig a DVTK vezetett: volt, hogy hét ponttal, volt, hogy épp csak eggyel, de az egyenlítésre sajnos nem futotta a hazaiak erejéből, így jöhetett a negyedik szett (20:25).

A negyedik játszmába érve rendezte sorait csapatunk, Farkas Mihály előbb 9:5-nél, majd 16:9-nél kért időt, de a 19 pontig jutó Windisch Kinga vezette MTK már nem engedte ki kezéből a győzelmet (25:18).

Leiszt Máté együttese szombati győzelmével fellépett az Extraliga tabellájának hatodik helyére, a következő fordulóban pedig a hetedik helyezett UTE otthonába látogat.
 
Leiszt Máté:Nagyon örülök a szezon első győzelmének. Az esélyesség terhe miatt most a megszokottnál kicsit idegesebben játszottak a lányok, ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre, de – ahogy mondani szokták – a győzelmet nem kell megmagyarázni

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!