Kézilabda
Andróczki Flóra

Megvan a tizenkettedik

Publikálva: 2017.12.30 Frissítve: 2017.12.30 Ritmikus gimnasztika

Szakosztályvezetői évértékelő

December elején kék-fehérbe borult az Angyalföldi Láng Sportcsarnok, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által rendezett díjátadó ünnepségen. A 2017. évi összevont egyesületi rangsor nyertese, a Magyar Kupa versenysorozat győztese és az egyesületi rangsor, versenysport kategória I. osztály első helyezettje az MTK Budapest ritmikus gimnasztika szakosztálya lett, de további elismeréseket is kiérdemelt a Városmajorban készülő csapat.

Lauber Zsófiától, a szakosztály vezetőjétől kértünk volna értékelést a kiemelkedően sikeres esztendő végén, ám az interjú megszervezése nem volt zökkenőmentes, hiszen a szakember a két ünnep között is edzést vezényelt, így csak rövid időre tudott rendelkezésünkre állni.

– Gyakorlatilag mindent megnyert a szakosztály a most záruló esztendőben. Van titok?

– A titok a munka. Sok munka van. A 2017-es évben 44 (!) hetet töltöttünk edzéssel, így talán ez lehet az egyik magyarázata a sikereknek, de a klub által biztosított háttér, edzőink elhivatottsága, szakértelme, sportolóink eltökéltsége, szorgalma, a szülők odaadása mind, együttesen segített hozzá bennünket.

– A Magyar Távirati Iroda minden évben megszavaztatja a sportági szakszövetségeket, és a beérkezett voksok alapján kiválasztja „Az év sportolóját”. Idén a mi versenyzőnk, Kis Alexandra kapta a díjat.

– Szandi, elsőéves felnőtt tornászként – nagy meglepetésre – lett „Az év ritmikus gimnasztikázója”. Ez óriási elismerés, ahogy az is, hogy a felnőtt válogatott négyfős kerete kizárólag a MTK Budapest sportolóiból áll össze, míg az együttes kéziszer-válogatott is a mi tornászainkra épül. Ehhez rengeteget tesz hozzá a Brüll Alfréd Akadémia, hiszen a lányok kiemelt óraszámban foglalkozhatnak kedvenc sportágukkal, melyhez a szakmai és anyagi hátteret biztosítja az MTK akadémiája. Ennek eredményeként, sportolóink nemcsak a hazai versenyeken, hanem a nemzetközi színtéren is meg tudják mutatni, hogy az új generáció egyre erősebb Magyarországon. Gondoljunk csak arra, hogy az idei, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, kombinált csapatversenyben nyolcadik helyen végeztünk! Szandi amúgy pillanatnyilag a világranglista 37. helyén áll

– Milyen összefüggés lehet az idei eredmények és azon sportdiplomáciai siker között, hogy a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnökét, dr. Körmendy-Ékes Juditot beválasztották az UEG (European Union of Gymnastics) végrehajtó-bizottságába?

– Nagyon büszkék vagyunk erre! Nyilván a megválasztáshoz kellett a szakértelme, a budapesti Európa-bajnokság sikeres megrendezése, de bizonyosan szükség volt azokra az „újgenerációs” magyar tornászokra, akik egyre másra kopogtatnak a felnőtt világversenyek kapuin. Sok sikert kívánunk neki a bizottsági munkájához!

– Karácsony után néhány nappal, a szilveszteri mulatságok előtt ülünk itt a városmajor ritmikus gimnasztika teremben, amikor az emberek nagyrésze az újév érkeztének megünneplésére készül, ám ti most is dolgoztok. Mire készültök itt, Borda Korinnával kettesben?

– Korinna, amellett, hogy kijutott a 2018-as junior Európa-bajnokságra, részt vehet a februári, moszkvai, ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyen. Az a célunk, hogy sportolónk ezen a versenyen a lehető legjobban szerepeljen, és versenyben legyen a legjobbakkal. Ezért vagyunk itt most is, és gyakorolunk annyit, amennyit csak lehet, ahogy tettük egész évben.

– Mit kívánsz a jövő évre?

– Sikerekben gazdag esztendőt mindenkinek, nekünk pedig a tizenharmadik Magyar Kupát!

Megvan a tizenkettedik

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!