Kézilabda
Dakos Noémi

Megvan a rájátszás (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.03.18 Frissítve: 2017.03.18

Veresége ellenére kiharcolta a felsőházi rájátszást az MTK Törökbálint.

MTK Törökbálint – TF-Budapest 77-80 (19-13, 28-20, 11-24, 9-10, 10-13)

Az MTK Törökbálint TF-Budapest elleni mérkőzései már régóta rangadónak számítanak, ráadásul most a nyugati csoport negyedik helyéért, azaz a felsőházi rájátszásba kerülésért éppen egymással folytatott nagy versengést a két gárda. Az utolsó három fordulót jóval előnyösebb helyzetben kezdte az MTK Törökbálint, mint riválisa, így egy győzelemmel, sőt akár egy 4 pontos vagy annál kisebb vereséggel is bebiztosíthatta a rájátszást.  

Jól is kezdődött a kék-fehérek számára a meccs, Horváth Kristóf és Mohay Péter kosaraival 4-0-ra vezettek. Utána kiegyenlített küzdelem zajlott, de a negyed végén Szabó Tibor és Horváth révén 6 pontos előnyhöz jutott a hazai csapat (19-13).

A lendületbe jött vendéglátó együttes dominálta a második játékrészt is, két perc elteltével, Jakab Péter találatával alakult ki először kétszámjegyű különbség (25-15). Továbbra is főként az MTK Törökbálint játékosainak akarata érvényesült, és az etap végén, Boinitzer Dávid és Bihari Máté pontjai után, 47-33-as állásnál jöhetett a forduló.

A szünet után viszont érthetetlen módon megtorpant az MTK Törökbálint. Egyszerűen nem mentek a támadásaik, és alig tudtak kosarat dobni. Percek alatt elfogyott az előny nagy része, és a harmadik negyed végén már csak egyetlen pont volt a különbség (58-57).

Aztán egy darabig úgy tűnt, mégis otthon tarthatja a pontokat a hazai csapat. Szabó két kosarával öt pontra nőtt az előny, majd több mint két percig nem változott az állás. Ekkor Jakab triplájával, négy perccel a rendes játékidő vége előtt, már 8 pont volt a különbség (65-57). Igen ám, de a maradék időszakban az MTK összesen 2 pontot tudott elérni, és a vérszemet kapó vendégek az utolsó percben kiegyenlítettek. Jöhetett az 5 perc hosszabbítás.

A ráadásban inkább a vendégek jutottak előnyhöz, de Horváth bravúros triplája következtében egálnál kezdődött az utolsó perc (74-74). A közvetlen végjátékból viszont sajnos az ellenfél jött ki jobban.

A vereség mértéke viszont Szarvas Gábor együttese számára kedvező, hiszen decemberben ők öt ponttal győztek a TF-Budapest otthonában. Így – a vereség ellenére – az MTK Törökbálint bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Szarvas Gábor: – Először is gratulálok a TF Budapest csapatának, megérdemelt a győzelmük, mert nem játszottunk ma jól. Ugyanakkor elismerésem a csapatunknak az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért, amivel az MTK Törökbálint a hatodik egymást követő szezonban lesz ott a felsőházi rájátszásban, azaz a legjobb nyolc között. Nagyon tanulságos volt a mai vereségünk, megmutatta, hogy miben kell még fejlődünk.

U20-as mérkőzésen: MTK Törökbálint U20 - TF-Budapest U20 - 67-93

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!