Atlétika
Jankovics Dániel

Megtört a jég

Publikálva: 2018.11.08 Frissítve: 2018.11.08

Több szoros vereség után végre győzni tudott férfi kosárlabdacsapatunk.

MTK Törökbálint–Nagykőrösi Sólymok KE 80-76 (19-19, 20-20, 19-20, 22-17)

Nagyon elszántan készültek játékosaink a szerdai esti mérkőzésre, és ez az első perctől kezdve meg is látszott, főként a védekezésben. Azonban 8-4 után nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni, és utána az egész meccsen nem engedték el egymást a mérkőző felek.

Az első és a második negyed is döntetlennel zárult (19-19, 39-39), majd a második félidő első percében 7 ponttal meglépett a vendégcsapat. De mielőtt igazán megijedtünk volna, felzárkózott csapatunk, és ment tovább a szoros küzdelem. A záró etap előtt 1 ponttal vezetett a Nagykőrös (58-59).

A befejező játékrészben is szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezúttal a mieink teljesítettek jobban a végjátékban. Három perccel a vége előtt még 68-71 volt az állás, ám utána 11-1-es hazai roham következett (79-72), és ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Együttesünk vezére – a kitűnően játszó – Bihari Máté volt, de most igazi csapatként sikerült funkcionálni. Berneczei László végre megmutatta harcos énjét, Dobos Márk ezúttal is szívósan védekezett, és most a támadó oldalon is mutatott pluszokat. Jakab Péter aktivitása is javult, Bagi Donát pedig néhány perc alatt is sokat tudott hozzátenni a győzelemhez, kétszer is kulcshelyzetben dobott triplát.

Megtört tehát a jég, és reméljük, a folytatás sem marad el.

Bódi Ferenc:Nagyot küzdött mindkét csapat a győzelemért, de ezen a napon végre mi bírtuk jobban a végét, illetve fordítottuk javunkra a mérkőzést. A kulcs az eladott labdák minimalizálásában és a második félidő agresszivitásában volt. Nagyon fontos volt Bihari és a fiatal Bagi extrája, de mint csapat is jelesre vizsgáztunk. Gratulálok a játékosaimnak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!