Atlétika
Krizsán Xénia

Megszorongattuk a bajnokesélyest

Publikálva: 2017.12.09 Frissítve: 2017.12.09

A hajrában ment el a mérkőzés.

MTK Törökbálint – HOYA-PE Veszprém 88-95 (24-23, 21-23, 19-20, 24-29)
Törökbálint Sportközpont

Eredményes támadójátékkal, sok bravúrkosárral sokáig sikerült kompenzálni a lanyha védekezést. Legjobbunk, Jakab Péter találata után, hét perc elteltével 21-16-ra vezettünk, de ezt követően egy 0-7-es szakasz jött (21-23), így az első játékrész után annak is örülhettünk, hogy mégis mi álltunk kicsit jobban a negyed végén (24-23).

A második etap közepénél lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk, az ellenfél palánkja alatt ezúttal is nehezen tartható Szabó Tibor kosara 7 pontra hizlalta a hazai fórt (37-30). Jött azonban a sajnos már-már megszokott hullámvölgyünk, és szinte pillanatok alatt 39-40-re alakult az állás. Boinitzer Dávid kosara úgy tűnt, megállítja a seb vérzését, és gyors oda-vissza két-két pont után 43-42-re vezettünk. Ekkor viszont Nagy Szabolcs sokadik fegyelmezetlensége következett, aminek következtében 43-46-ra változott az eredmény. A nagyszünetben eggyel vezettek a vendégek (45-46).

A második félidőben megint nem vettük észre, hogy megy a meccs, erre két perc elteltével jöttünk rá – 47-54-nél. Hiába küzdöttünk meg minden pontért, a védekezés továbbra is gyenge volt, pedig amikor kellő intenzitás kerül a védőmunkába, azonnal megváltozik a játék képe. Így volt ez 56-66-nál bő két percig, így aztán két pontra feljöttünk a záró játékrész előtt (64-66).

A negyedik negyedben egy darabig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, 76-76 után tudott kissé meglépni a Veszprém (76-81). Alig több mint két perccel a lefújás előtt 80-83 volt az állás, és reménykedtünk a jó befejezésben – hiába. Egy perc alatt 0-9-es szakaszt produkáltunk, hibát-hibára halmozva (80-92). A végén már csak annak örülhettünk, hogy a helyenként szép megmozdulásokat bemutató Máriás Gergő messziről bejuttatta a labdát a vendégek gyűrűjébe.

Sokadszor bebizonyosodott: folyamatosan aktív, intenzív, elszánt, harcos védekezés nélkül nem lehet győzni. Dobhatunk akárhány pontot, amíg gyenge a védekezésünk, mi fogunk az ellenfélnek gratulálni a végén. Így volt ez most is, így az egyébként csöppet sem sziporkázó Veszprém megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Simon Nándor szakmai vezető:Támadásban a dobott pontjaink száma arra mutat rá, hogy kezdünk stabilizálódni és olykor rövid periódusokon keresztül extra teljesítményt nyújtani. A védekezésünkben a

 

„görbe tükör” még mindig fájdalmas képet mutat magunkról. Remélem, ezzel nem árultam el titkot, ez a fejlődésünk új iránya. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!