Atlétika
Jankovics Dániel

Megnyugtató győzelem

Publikálva: 2018.02.06 Frissítve: 2018.02.06 eSport

A „Babzsákosok" elleni kettős sikerrel továbbra is vezetjük a bajnokságot.

dr. Relax Esport – MTK Budapest 1-3

A bajnokira a Ciprus – Kurtsits, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz Bandi, Fruzsi – Pedro összeállításban készült csapatunk, ez is jelezte, hogy egyértelműen támadólag fogunk fellépni. 

A mérkőzés elején kóstolgatták egymást a felek, ebből adódóan a helyzetek elmaradtak, a játék főleg középpályán folyt, és egy-egy veszélytelen lövésen kívül nem történt említésre méltó esemény az első negyedórában. Aztán jött Rácz Bandi, aki a 18. percben a bal szélről ívelt középre a kapu felé, így Pedro könnyedén bele tudott fejelni, a kapusnak pedig esélye nem volt a jobb kapufa mellé tartó labdát fogni. (0-1)

A 24. percben Pufirizs indult meg védőink között, de Ciprus védte a ziccert. A 28. percben már előttünk adódott helyzet, Majorosi eltörte a labdát, ami így Fruzsi elé került, de ő éles szögből a kapufát találta el. Ezt követően folytatódott az adok-kapok, helyzetek mindkét oldalon adódtak, az újabb gólra várni kellett, egészen a 38. percig.

Fruzsi végezhetett el szögletet, amit Latyak fejelt kapura az ötös sarkáról, ezt még Lion védte, azonban ismét belső védőnk elé pattant a labda, róla pedig az ötösön belülre gurult, ahol Pedro a hálóba kotorta azt, megduplázva előnyünket. (0-2)

A félidő végéig támadásban maradtunk, és ennek meg is lett az eredménye az első játékrész hosszabbításában. Fruzsi újabb sarokrúgását ezúttal Rácz Bandihoz passzolta, aki Majorosinak gurított hátra, Krisz Pedrot találta meg, ő rosszul vette át a labdát, így az a középre futó Rácz elé került, és elemi erejű ballábas lövése a felső léc érintésével a hálóban kötött ki. (0-3)

A félidei háromgólos előny birtokában megnyugodott a csapat, a helyzetek sem jöttek futószalagon. A 60. percben Pedro indult ziccerben, de hosszan vette át a labdát, így a kapus megszerezte. A 70. percben pedig a semmiből szépített a Relax, Pufirizs 20 méterről, ballal bombázott védhetetlenül a bal felsőbe. (1-3)

A 78. percben esélyünk volt újabb gólt szerezni, de Latyak fejesét a gólvonalról vágták ki a mezőnybe. A hajrában Ciprusnak kétszer mentenie kellett, ezeket a rá jellemző nyugalommal megtette, így az első mérkőzésen kényelmes győzelmet arattunk.

MTK Budapest – dr. Relax Esport 4-2

A második mérkőzésre változatlan összeállításban álltunk ki, bízva a magabiztos folytatásban. A mérkőzés elején többet támadott ellenfelünk, a vezetést viszont mi tudtuk megszerezni. Pedro pöccintette Horvát Bazsi elé a labdát, aki ütemtelenül lőtt a jobb alsóba a 13. percben. (1-0)

Ezt követően a Relax mindent egy lapra tett fel, kapufáig is eljutottak a 19. percben. Az offenzív játékuknak köszönhetően mélyen védekeztünk, olykor Pedro is a kapunktól 30 méterre zárt vissza. Az első félidő végén szerencsés módon maradt előttük a labda, amit át tudtak passzolni a bal szélről középre záró Pufirizsnek, ő pedig erőből bombázott a hálóba, Ciprus csak belepiszkálni tudott. (1-1)

A szünetet követően mintha az öltözőben maradt volna a csapat, ezt pedig kihasználta ellenfelünk, három passzból eljutottak lövésig, amit Aubameyang lőtt a bal alsóba, így átvette a vezetést a Relax. (1-2)

Sokáig tartott, de visszavettük az irányítást, a 65. percben pedig jött is az egyenlítés. Fruzsi remekül érezte a leshatárt, a bal szélen futott el, középre húzott, majd az ötös oldalától a kapu elé passzolt, ahol Pedro zavartalanul fejezhette be az akciót. (2-2)

A 70. percben Pedro csapott le a lepattanóra, de szabálytalankodtak vele, így a büntetőterület sarkáról Bazsi jöhetett szabadrúgással. A figura Latyakra jött ki, a sorfal mögé löbbölt labdát 7 méterről, kapásból bombázta – bal lábbal – a hosszú alsóba, ismét előnyhöz juttatva csapatunkat. (3-2)

A 85. percben sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Pedro fejelte le a labdát Bazsinak, aki a középre húzódó Fruzsit indította, balszélsőnk pedig a kapus mellett laposan gurított a rövid sarokba. (4-2)

A találkozón több gól nem esett, így kettős győzelemmel tudtuk le a fordulót a „Babzsákosok" ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!