Tenisz
Fucsovics Márton

Megnyertük a második félidőt Cegléden

Publikálva: 2018.03.31 Frissítve: 2018.03.31 Kosárlabda női

Pocsék kezdés után hamvaiból éledt fel a harmadik negyedben női kosárcsapatunk. A 27 pontos vereségnél jobb eredményben bíztunk, de a második félidő így is reményteljes.

Csapatunk Cegléden játszotta utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a női kosárlabda NB I-ben. Nagy Dóra együttese 11 fővel, teljes kerettel utazhatott a tabella hatodik helyezettjéhez. Válogatott irányítónk, Horváth Betti visszatért a kezdőbe, akihez U20-asként Zólyomi Karina, további húzóemberekként pedig Adamecz Lilla, Szabó Flóra és Andrijana Cvitkovic  csatlakoztak.

A korai adok-kapokban általunk nem várt fél, a ceglédiek fiatalja, Révész Boróka szórta meg magát, 11-2-es rajt után Nagy Dóra ki is kérte első idejét. A Betti-Lilla kapcsolat után gyors válasz jött hazai részről. Két légiósuk center poszton óriási fizikális fölényben volt, könnyen szereztek gyengének bizonyuló védekezésünk ellen kosarakat.

Ugyanakkor a Mokango-Cooper páros ellen sikerült faultokat kiharcolni, magas poszton Flóra és a padról időközben beszálló kapitány, Székely-Horváth Zsuzsa is büntetőzhetett. Külföldi játékosaik ponterős játékával komoly előnnyel elhúzott a CEKK, 27-14-nél jöhetett a kisszünet.

Védekezésben nem sikerült javulni a folytatásban, 12-0-ás futást produkált a Cegléd. Mivel saját térfélen nem tudtunk agresszívan megálljt parancsolni, támadásban sem szereztük meg a kellő ritmust. Öt percet kellett várni az első kékmezes kosárra, miközben ellenfelünk már az ötven pontot súrolta. Sebességben hatalmas különbség mutatkozott, nem is csoda, hogy félidóre 50-18 állt az eredményjelzőn.

Fordulást követően, mintha kicserélődtek volna a lányok. Bár a találkozó épphogy csak el tudott kezdődni, a korai játékmegszakításról szakmai stábunk tett, akik figyelmeztetésére technikai büntetőt dobhattunk, mivel a Cegléd négy légióssal próbálta kezdeni a harmadik játékrészt.

Centereink elkapták a fonalat. Flóra és Zsuzsi is betalált, de remek védekezésünkre Betti szerzett labdái is jó példával szolgáltak. Ráéreztek a lányok a besegítésekre, a megszerzett labdákkal pedig gyorsan tudtunk indulni. Megérkeztek távoli dobásaink is. Az első félidőt mezőnykísérlet nélkül záró Betti első tripláját gyorsan követte a második, de a csereként beszálló Koch Dóra sem pusztán hasznos védőmunkájával, hanem sikeres hármasával is segítette a csapatot.

Az ekkor már kissé tartalékos Cegléd ellen egy ponttal megnyertük ezt a negyedet, a záróetapra azonban így is komoly hátránnyal futottunk. Támadásban viszont extra formát fogtunk ki, amitől nem tágítottunk, mindennek a forrása mégis a védekezésbeli javulás volt. Andy blokkja után a másik palánknál 2+1-es akciót vitt végig. Csapatszinten hatalmasat változott a játékunk képe, mintha egészen más mérkőzésbe csöppentünk volna az utolsó két negyedre.

Végül átléptük a hatvanas határt is, ami főleg annak tükrében, hogy az első húsz percben csupán 18 pontra voltunk képesek, különösen jó teljesítmény volt.

Végeredmény: VBW CEKK Cegléd – MTK Budapest 88-61 (27-14, 23-4, 21-22, 17-21)

STATISZTIKA

Legjobb dobóink: Szabó Flóra 13 pont, Andrijana Cvitkovic 11, Adamecz Lilla 10/6, Horváth Bernadett 10/9, Székely-Horváth Zsuzsanna 9

Nagy Dóra: – Az első két negyedben katasztrofálisan védekeztünk.  Részben más szisztémára álltunk át, részben agresszívabban is játszottunk, amiből feljavultunk támadásban is.

A 2017/2018-as szezon alapszakaszának vége, innentől négy meccsünk maradt hátra a kiesés elkerüléséért. A Vasas Akadémia és a BEAC Újbuda elleni találkozók időpontjáról a jövő hét elején tudunk tájékoztatást adni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!