Atlétika
Jankovics Dániel

Megkezdődik a világkupa-sorozat

Publikálva: 2015.12.04 Frissítve: 2015.12.04 Sísportok

Miklós Edit számára is megkezdődik a 2015/16-os versenyszezon. A világkupa-sorozat Lake Louise-i futamain áll idén először rajthoz, december 4-6. között.

A kanadai, Lake Louise-i világkupafutamot megelőző időszakban Copper Mountain-ben, Amerikában készült válogatott sportolónk, aki az elmúlt évad történelmi jelentőségű eredményeit is túlszárnyalná a most kezdődő sorozatban.

Magyar idő szerint pénteken 20:45-kor versenyez először a 2015/16-os szezonban Miklós Edit, hazánk legeredményesebb alpesi sízője, aki az elmúlt versenyidényben karrierjének eddigi egyik legsikeresebb évét teljesítette. A szocsi olimpián, hatalmas bravúrral a hetedik helyen végzett lesiklásban, amivel a sísport történetének minden idők legjobb magyar olimpiai eredményét érte el, ráadásul megelőzte az összes osztrák vetélytársát. Szűk egy hónappal később a Világkupa-sorozat svájci, Crans Montana-i állomásán – szintén lesiklásban – az ötödik helyen végzett, majd ezt követően St. Moritz-ban harmadikként ért célba, amivel megint magyar csúcsot állított fel. Ennek köszönhetően május 5-én a magyar sportban elért kiemelkedő eredményei miatt elnyerte a Csik Ferenc-díjat.

Az új szezont – éppen ezért – ismét nagy várakozás előzi meg, a szakemberek véleménye szerint ugyanis jó teljesítmény mellett, Edit a dobogó első vagy második fokára is felléphet a versenysorozatban. Az új évad Kanadában indul, válogatott versenyzőnk számára, pénteken és szombaton lesiklásban, vasárnap pedig szuper óriás-műlesiklásban áll rajthoz Lake Louis-ban.

– Kifejezetten mozgalmas volt az elmúlt néhány hónap, de a java csak most jön, ugyanis a felkészülés a célegyenesbe ért. A munka nagy részét Ausztriában végeztük, de Chilében is edzőtáboroztunk, Lake Louise előtt pedig az amerikai Copper Mountain-ben edzettünk. Úgy érzem, hogy remekül sikerült a felkészülésünk, amely során alapvetően a kanyartechnikámon és a rajt utáni sebességnövelésen dolgoztunk leginkább – mondta el Miklós Edit a versenyt megelőzően. Bízom benne, hogy az előző szezonbéli eredményeimet idén sikerül túlszárnyalnom, legfőbb célom, hogy még több dobogós helyezést érjek el lesiklásban, és rendszeresen a pontszerzők között legyek szuperóriás-műlesiklásban – tette hozzá.

Lake Louis-i Világkupa menetrendje:

2015. december 4. péntek, 20:45 (női lesiklás)

2015. december 5. szombat, 20:45 (női lesiklás)

2015. december 6. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)

A futamokat az Eurosport 1 élőben közvetíti.

HAJRÁ EDIT!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!