Kézilabda
Porobic Zoé

Mégis tudjuk, hogy mikor folytatódik a bajnokság?

Publikálva: 2020.07.17 Frissítve: 2020.07.17 Röplabda

Raska Gyula, a Magyar Röplabda Szövetség ülőröplabda-referense reagált szakosztályvezetőnk, Várhegyi Anikó a bajnokság folytatásával kapcsolatos aggályaira.

Az ülőröplabda-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt nem fejezték be, csupán felfüggesztették. Szakosztályunk vezetője, Várhegyi Anikó a múlt hét szombaton megjelent cikkünkben úgy fogalmazott a bajnokság folytatásával kapcsolatban:

„A legnagyobb kérdés, hogy mikor folytatódik a bajnokság, amelyet csak felfüggesztettek. Hiába kértem ezzel kapcsolatban tájékoztatást a magyar szövetségtől, nem kaptam választ. Minek edzünk júliusban, ha csak nagyon későn rajtol újra? Ez a bizonytalanság leng körül most minket.”



Ezen kijelentésével és leginkább a „bizonytalanságával” kapcsolatban fejezte ki egyet nem értését Raska Gyula, a Magyar Röplabda Szövetség ülőröplabda-referense, aki szerint a folytatás időpontjáról egyértelmű dokumentum tanúskodik. A szakember az mtk.hu-nak a következő tájékoztatást adta:

–  A Magyar Röplabda Szövetség 03.18-án elnökségi határozatot hozott az új időpontokkal kapcsolatban. Ez a határozat felkerült a szövetség honlapjának „backoffice” elnevezésű nyilvános felületére, amelyen keresztül minden szakszervezetünk értesül a hírekről. Várhegyi Anikó júniusban kért tájékoztatást az időpontokkal kapcsolatban, a 03.18-án kiadott határozatot június 28-án e-mailben küldtem el a részére. Ezért nem értettük a nyilatkozatát.

A Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntéseiről szóló 03.18.-ai hivatalos tájékoztatás 3. pontjában az áll:

„A Magyar Nemzeti Ülőröplabda-bajnokság 2019/2020-as bajnoki szezon fordulóit 2020 őszéig elhalasztja. A bajnokság lehetséges folytatására a 2020. szeptember 19., október 10. és október 31. napokat jelöli ki.”

Raska Gyulától arról érdeklődtünk, hogy pontosan mit jelent a „lehetséges folytatás”.

– Az utolsó álláspont szerint ezek a megnevezett időpontok, amelyek csak akkor változhatnak, ha a vírus miatt újra vészhelyzetet hirdetnek ki, vagy újabb szigorítások következnek. A járványhelyzet eddig semmit sem írt át. Vártuk a következményeket. Azt mondtuk, hogy szeptember, október messze van még, várunk. Nem kommunikáltuk, nem hirdettük, hogy ez bizonytalan időpont, megjelöltük a bajnokság folytatásának három lehetséges időpontját. Ez a mai napig így van, semmi sem történt ezzel kapcsolatban. Két verziónk volt. Vagy befejezzük, vagy felfüggesztjük a bajnokságot. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor új időpontokat kell megadnunk. Nem mondhatjuk, hogy bizonytalan időre függesztjük fel. Ha láttuk volna vagy látjuk, hogy a vírushelyzet megköveteli, akkor újra hoznánk egy határozatot.

A szakági referenst ennek kapcsán megkérdeztük: a szeptemberi rajt előtt mennyi idővel kell közleményt kiadni arról, ha mégsem folytatódik a bajnokság?

– Fogalmam sincs. Ez a vírushelyzettől függ. Láthatjuk a sporthelyzetet. Mindenki bizonytalan az időpontokat illetően. Nézzük mindennap a híreket, ennek függvényében próbálunk életben maradni. Nincs könnyű helyzetünk.

A tájékoztatás értelmében tehát az ülőröplabda-bajnokság következő fordulóinak jelen állás szerinti időpontjai: 2020. szeptember 19., október 10. és október 31. Utóbbi dátum egybeesik az európai szövetség által október 28. és 31. közé halasztott horvátországi B-divíziós Európa-bajnoksággal, amelyen érdekelt a magyar férfiválogatott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!